Město seznámilo obyvatele ulice Ve Vilách s plánovanou rekonstrukcí

11Projektant, vedení města, pracovníci městského úřadu a hlavně obyvatelé se sešli ve čtvrtek 13. ledna odpoledne přímo Ve Vilách, aby projednali plánovanou rekonstrukci jejich ulice. Veřejná prezentace záměru si kladla za cíl seznámení obyvatel s připravovanou projektovou dokumentací a jejich přizvání do diskuze, na jejímž základě mohou být připomínky a potřeby budoucích uživatelů propsány do projektové dokumentace chystané stavby.

Stěžejní byly informace o zvýšení počtu parkovacích míst, změně vedení tras technické infrastruktury, rozšíření chodníků i odhadovaný termín stavby. Mimo prezentace projektu se místní obyvatelé dozvěděli, kam podávat případně podněty a byli vyzváni, aby informovali i sousedy, kteří se schůzky nemohli zúčastnit. „Cením si počtu lidí, kteří přišli i přes chladné počasí na společnou schůzku a zapojili se do věcné diskuse o budoucnosti své ulice," ocenil místostarosta města František Smažil.

Po zpracování doručených návrhů se uskuteční ještě jedno projednání, kde se obyvatelé dozvědí konkrétní řešení a uzpůsobení projektové dokumentace jejich požadavkům. „Veřejné projednání s obyvateli ulice, která má být předmětem rekonstrukce vnímáme jako nutný a nejlepší způsob komunikace, který musí město používat, a díky kterému je možné předejít řadě budoucích nedostatků stavby. Všechny relevantní podněty se pokusíme zapracovat do připravované projektové dokumentace stavby. Vážím si velkého zájmu obyvatel, kteří přišli o budoucí podobě jejich ulice diskutovat," uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Své podněty mohou obyvatelé ulice Ve Vilách zasílat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo je doručit přímo na radnici do kanceláře číslo 219, a to do 21. ledna 2022.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.