Uprchlíci v Meziříčí ubytovaní nejsou, vyvrací fámu policie

uprchlSoučasná zvířená atmosféra kolem uprchlíků naplňuje lidi obavami o vlastní bezpečnost. Bojí se i obyvatelé Velkého Meziříčí, i když ve městě ani jeho nejbližším okolí žádné zařízení pro zajištění a ubytování cizinců není.


„Poslední dobou jsem zachytil i sám dostal dotazy na téma imigrantů ve Velkém Meziříčí," říká starosta Radovan Necid s tím, že mezi lidmi se rozšířila informace o pobytu uprchlíků v blízkém okolí Velkého Meziříčí. Někteří se ptají na jejich počet, totožnost, zda jsou zde ubytováni legálně a je zajištěna lékařská péče o ně či financování jejich pobytu. Zaznívají obavy z přenosných chorob a další.
„Tuto informaci jsem ověřoval a není pravdivá," zdůrazňuje Radovan Necid.
Jeho slova potvrzuje vedoucí velkomeziříčského oddělení Policie ČR Přemysl Bdinka. „V průběhu srpna přišla informace o pobytu uprchlíků v Nesměři. Prověřili jsme ji a nebyla pravdivá. Na táboře byly ubytovány děti," vyvrací informace o nelegálních imigrantech také P. Bdinka.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.