Zákazové značky pro kamiony zafungovaly dobře

tranzitŘidiči kamionů zatím velkomeziříčský zákaz tranzitu dodržují. Vyplynulo to z policejních kontrol prvního zářijového týdne, o jejichž výsledku policisté informovali radnici.


"Policejní hlídka dodržování zákazu vjezdu tranzitní dopravy v uplynulém týdnu cíleně kontrolovala dvakrát. Ze zhruba čtyřiceti zastavených kamionů pouze jeden řidič vjel do našeho města neoprávněně," tlumočil pro Velkomeziříčsko výsledek starosta Radovan Necid.
Zákaz vjezdu tranzitní nákladní dopravě platí ve Velkém Meziříčí od začátku září. Radnice se tak snaží omezit stále narůstající počet kamionů alespoň o ty, které přes město objíždí dálnici D1 kvůli mýtu.
"I subjektivně mám pocit, že počet kamionů klesl. Když například na křižovatce Vrchovecká a Novosady natáčela Česká televize záběry právě kvůli reportáži o nákladní dopravě v našem městě, za zhruba deset minut jsme neviděli ani jeden kamion," uzavřel starosta.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.