Americké jednotky se přesunou přes Meziříčí

presun-usaVe dnech od 15. do 26. února se přesunou americké jednotky přes území České republiky. Vstup na území České republiky se uskuteční přes hraniční přechod Rozvadov, odtud jednotky poputují do vojenského areálu Rančířov a dále pak za hranice republiky. Celý přesun se bude odehrávat v nočních hodinách až brzkých ranních hodinách, minimalizuje se tak jeho vliv na silniční provoz. Návrat se očekává v době od 16. do 27. března 2022. Vojenská policie a Policie České republiky zabezpečí přesun a vojáky doprovodí. Dá se očekávat, že první konvoj ze středy na čtvrtek v pozdních večerních hodinách mine Velké Meziříčí po dálnici D1.

„Na všechny řidiče apelujeme, aby v případě, že se setkají při své cestě s projíždějícím vojenským konvojem, dodržovali všechna ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dbali všech pokynů policistů. V žádném případě, aby se nesnažili zařadit mezi jednotlivá vozidla konvoje, protože tím by se dopustili přestupku na úseku dopravy. Za tento přestupek lze uložit v příkazním řízení pokutu ve výši 2000 korun," uvedla vedoucí oddělení mjr. JUDr. Dana Čírtková.

 Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.