Nejmodernější obvodní oddělení policie Kraje Vysočina je v Meziříčí

9 2První březnový den se ve Velkém Meziříčí za účasti významných hostů oficiálně uvedla do provozu nová policejní služebna. Účastníci slavnostního otevření měli jako první možnost prohlédnout si veškeré její prostory včetně zázemí.

„S obrovským potěšením mohu dnes oficiálně prohlásit, že se dílo podařilo a že dneska otevíráme nejmodernější pracoviště určené pro policisty v Kraji Vysočina. Cesta k cíli nebyla nijak snadná a bez aktivního přístupu představitelů města Velké Meziříčí – obou bývalých pánů starostů – bychom tady dnes nestáli. Komfortem, dispozičním řešením a vybavením nového obvodního oddělení se výrazně zvýší komfort nejen pro službu konající policisty, ale také pro obyvatele a návštěvníky města, kteří budou mít k dispozici vlídné a moderní prostředí pro vyřizování svých záležitostí," sdělil přítomným při slavnostním otevření brig. gen. Mgr. Miloš Trojánek, ředitel Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Budova sestává celkem ze tří provozně odlišných podlaží. V prostředním vstupním patře se nachází centrální pracoviště celé budovy, tedy pracoviště nepřetržité dozorčí služby. Podlaží představuje otevřenou zónu pro veřejnost, je bezbariérové a doplněné o sociální zařízení. Ve druhém nadzemním poschodí naleznou návštěvníci kancelářské plochy včetně vedení obvodního oddělení. Nejnižší podlaží oproti tomu disponuje garážemi, šatnami, celami a nezbytným technickým zázemím. Ve všech poschodích je dominantním prostorem hala se schodištěm v centrální poloze uvnitř dispozice.

Výstavba objektu odstartovala 10. prosince 2019 symbolickým poklepáním základního kamene. Návrh budovy zpracovala brněnská projekční kancelář v čele s Ing. arch. Liborem Žákem. Zhotovitel stavby, velkomeziříčská stavební společnost GREMIS, ji předal koncem prosince loňského roku, tedy s několikaměsíčním předstihem oproti původním plánům. Stavba si vyžádala celkové investiční náklady ve výši necelých 62 300 000 korun. Od nynějška už zázemí slouží jak velkomeziříčským policistům, tak i široké veřejnosti.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.