Zatáčka v Uhřínově dostane svodidla

IMG 20150830 070252Aktualizováno:

Silnice v Uhřínově, kde koncem srpna došlo k dopravní nehodě, bude osazena svodidly. Závěr vzešel 7. září z jednání mezi Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, Krajem Vysočina, Policií ČR, dopravním odborem MěÚ Velké Meziříčí a projektanty.


Havárie se stala v zatáčce, která je v prudkém svahu. Zavinil ji opilý řidič, jenž zatáčku nevybral, vjel do protisměru a na chodník, kde prorazil ocelové zábradlí a s autem spadl ze svahu na střechu garáže. Krom lehkého zranění sobě nikomu jinému naštěstí neublížil. O nehodě jsme psali zde.
Majitel nemovitosti a pozemku, kam spadlo auto, žádal o osazení svodidel už dávno, ale bezvýsledně. Podle platné normy bylo totiž dosavadní zabezpečení silnice odrazovým obrubníkem chodníku dostačující. „Stavba byla provedena v souladu se stavebním povolením, projednána s Policií ČR, silničním správním úřadem a je v souladu s technickými normami," uvedl náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Tomáš Mátl.

Poslední nehoda ve zmiňovaném místě však přinesla změnu. „Na hraně mezi chodníkem a vozovkou budou kvalitní, účinná svodidla," potvrdil vedoucí odboru dopravy velkomeziříčské radnice Jiří Pospíchal, který byl u jednání přítomen. „Je možné, že dojde na vnější straně zatáčky ke zrušení chodníku," dodal k tomu Tomáš Mátl.

„Do doby definitivního řešení bude na místě osazeno přechodné dopravní značení a nejproblémovější úsek bude opatřen betonovými svodidly a semafory, provoz bude řešen kyvadlově. Zároveň dojde k omezení provozu pro vozidla nad 12 t mimo autobusovou dopravu," doplnil podrobnosti Tomáš Mátl. I zajištění zmiňovaného přechodného dopravního značení chvíli potrvá, zatím proto bude zatáčka osazena výstražnými tabulemi.

Poškozené zábradlí je v majetku obce, která přislíbila jeho opravu v co nejkratším termínu.
Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.