Novou kronikářkou města bude Kateřina Maloušková

1 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyRada města Velké Meziříčí jmenovala novou kronikářku. Stane se jí Kateřina Maloušková, která od 1. dubna 2022 nahradí ve funkci Helenu Švecovou.

Helena Švecová působila jako kronikářka města od roku 2021 po Jiřině Kácalové. Svoji činnost se rozhodla ukončit ze zdravotních důvodů. Kateřina Maloušková je učitelkou českého jazyka na Základní škole Sokolovská a zároveň literárně – dramatického oboru na ZUŠ Velké Meziříčí. Aktuálně čerpá rodičovskou dovolenou. Vystudovala obory žurnalistika, sociologie a česká filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Během studií přispívala do velkomeziříčského tisku, Žďárského deníku, recitovala na svatebních obřadech nebo vypomáhala v Turistickém informačním centru Velké Meziříčí. Ve volném čase se ráda věnovala divadlu v ochotnickém souboru Ikaros. V současnosti se kromě péče o dvě malé děti stará také o korektury Velkomeziříčska.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.