Město patří mezi šampiony Zdravých měst

11 copy_copy_copyVe Zdravém městě Třebíč právě probíhá jarní Škola Zdravých měst. V rámci jejího zahajovacího semináře převzal místostarosta města František Smažil ocenění v kategorii Šampioni za postup Zdravého města Velké Meziříčí v předloňském roce.

Letošní jarní Škola Zdravých měst připadla na termín 30. března až 1. dubna. Součástí úvodního otevřeného semináře bylo mimo jiné slavnostní předání ocenění pro úspěšná Zdravá města a významné partnery v kategoriích Ambasadoři, Skokan, Šampioni a Osobnost zdravých měst. Město Velké Meziříčí za účasti významných hostů a stovky účastníků z celé republiky získalo ocenění Šampion Zdravých měst za postup do kategorie B místní Agendy 21 v roce 2020.

Školy Zdravých měst jsou pravidelnou vzdělávací akcí a zároveň celostátním setkáním, určeným zejména politikům a koordinátorům z municipalit zapojených do programu Zdravé město OSN – WHO v České republice. Mezi Šampiony Zdravých měst se řadí města, obce a regiony, které mají kvalitně nastavený systém postupu vůči udržitelnému rozvoji a zdraví, a zároveň v rámci svého systému řízení aktivně využívají metody a nástroje řízení kvality.

Lucie Málková

66 2

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.