V Meziříčí se setkali starostové Concentusu Moraviae

1 2V pondělí 11. dubna se v konferenčním sále Jupiter clubu uskutečnilo tradiční setkání starostů měst zapojených do mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae. Účelem schůzky bylo bližší seznámení s programem letošního XXVII. ročníku na téma Cestou od kořenů do budoucnosti.

„Je mi velkou ctí, že město Velké Meziříčí může být součástí tohoto prestižního festivalu," sdělil na úvod přítomným starosta města Alexandros Kaminaras. Ředitel festivalu, David Dittrich, podrobně obeznámil účastníky s letošním programem, který v termínu od 31. května do 27. června čítá celkem 34 koncertů. Ve Velkém Meziříčí vystoupí v neděli 5. června od 20 hodin uskupení OK Percussion Duo s rytmickým příběhem Homo sapiens, a to netradičně v prostorách Synagogy. Vystoupení bude předcházet beseda veřejnosti s odborníky od 17:15 hodin v kinosále Jupiter clubu. Koncert se zároveň odehraje v rámci 16. ročníku Evropského festivalu filosofie, jehož termín a program sdělil přítomným jeho ředitel, Milan Dufek. Setkání starostů vyústilo v prohlídku prostor Synagogy a došlo i na tradiční společné foto před kostelem sv. Mikuláše.

Lucie Málková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.