Víte, jak dlouho se v přírodě rozkládá odpad

Úvod P1490683Akce Čistá Vysočina vzbudila zájem jednotlivců, firem i Městského úřadu Velké Meziříčí, který se každoročně do úklidu zapojuje. Dobrovolníci z městského úřadu se ujali sbírání odpadků podél protipovodňové zdi a řeky Balinky. Osvětovou akci podpořil starosta města Alexandros Kaminaras, koordinátorky ze Zdravého města Velké Meziříčí a pracovníci z odboru životního prostředí, správního odboru, odboru obecního živnostenského úřadu a odboru dopravy a silničního hospodářství.

Několik sesbíraných pytlů obsahovalo zejména obaly od potravin, plastové a skleněné láhve, plechovky a nedopalky od cigaret. „Plastové láhve se v přírodě rozkládají i 450 let, igelitový pytlík 25 let a sklo či polystyrén dokonce více než deset tisíc let. Děkuji všem, kteří se Čisté Vysočiny pravidelně i nepravidelně účastní, ale zejména děkuji těm, kteří vědí, že odpady do volné přírody nepatří," uvádí Zdislava Fialková, odborný referent na úseku odpadového hospodářství.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.