Zahrada u Husova domu se přibližuje veřejnosti

P1010305Farní sbor Českobratrské církve evangelické ve Velkém Meziříčí zvelebuje své okolí. U Husova domu tak postupně vzniká živoucí zahrada, v níž nově přibude i dřevěné pódium.

Tvůrci projektu Živoucí zahrada si kladli za cíl upevnit stávající společenství sboru, povzbudit aktivity související s životním prostředím nejen pro evangelíky a otevřít zahradu široké veřejnosti. To vše se začalo dařit již v loňském roce. Na zahradě se uskutečnily 2 koncerty, 16 brigád a 3 sborové dny. Aby prostor mohl v budoucnu nabídnout potřebné zázemí, které by sloužilo i dalším lidem, je zapotřebí zahradu dovybavit. Za tímto účelem zastupitelstvo města schválilo finance ve výši 50 000 korun jako jednorázovou finanční podporu na zřízení dřevěného pódia umístěného pod třešní ve farní zahradě. „Pódium bude sloužit jako místo odpočinku, lavička a podesta pro setkání dětí nebo například pro loutkové divadlo. Plánujeme ještě instalovat umělecké dílo v přední části zahrady, nahoře vybudovat tůňku a posezení v rohu zahrady, odkud je pěkný výhled na město. Hodláme vysadit i bobulové keře," sdělila plány do budoucna farářka Markéta Slámová.

Lucie Málková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.