U Oslavice vznikne nová okružní křižovatka

1 P1500434Krajská správa a údržba silnic Vysočiny za spolufinancování Státního fondu dopravní infrastruktury plánuje výstavbu okružní křižovatky na obchvatu Velkého Meziříčí u Oslavice. První etapa započne začátkem května.

Řidiči, kteří jezdí z Velkého Meziříčí po silnici II/360 ve směru z Brna do Třebíče, čeká dopravní omezení. Z důvodu velké nehodovosti dojde v úseku křížení silnic II/360 a III/36054 mezi městem Velké Meziříčí a obcí Oslavice k přestavbě průsečné křižovatky na křižovatku okružní.

Výstavba proběhne ve třech etapách. V první etapě se doprava převede do levého jízdního pruhu na silnici II/360 ve směru z Brna do Třebíče. Převedení dopravy do jednoho jízdního pruhu předejde odstranění stávajícího směrovacího ostrůvku. V této etapě dojde k vybudování pravé poloviny kruhového objezdu na uzavřené části křižovatky včetně napojení místní komunikace ulice Třebíčská. Provoz bude obousměrný a řízený světelným signalizačním zařízením. Po dobu uzavírky povede místní doprava k průmyslovým areálům a do jižní části Velkého Meziříčí po místní komunikaci, která spojuje komunikaci II/360 s ulicí Třebíčskou.

Stavební práce se zahájí dne 9. května, do předčasného užívání by měla stavba přejít do poloviny léta. Kompletní dokončení se předpokládá do 9. září 2022.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.