Aktualizujte adresu bydliště, vyzývá Ministerstvo vnitra ukrajinské uprchlíky

3 3_copyUkrajinští občané, kteří si na území České republiky vyřídili dočasnou ochranu či speciální dlouhodobé vízum z důvodu válečných událostí v jejich rodné zemi, musí nově zaktualizovat adresu svého pobytu. Na ohlášení změny místa připadá lhůta v délce 3 dnů.

Přinášíme důležitou informaci pro občany Ukrajiny, kteří pobývají na území České republiky. Ti při příchodu do naší země uvádí mimo jiné adresu svého pobytu. Pokud tato adresa již není aktuální, vzniká dotčeným povinnost nahlásit změnu. K tomuto účelu slouží tiskopis, který je k dispozici na webu Ministerstva vnitra. Dokument je zapotřebí vyplnit dle instrukcí (a to včetně příloh jako například smlouva o ubytování), vytisknout a zaslat poštou na adresu pracovišť odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra nebo se tam případně dostavit osobně. K vyřízení se stanovuje lhůta 3 dnů.

Zároveň končí platnost pravidla, které uvádí, že první registraci mohou občané Ukrajiny provést do 30 dnů od vstupu do České republiky. I zde se lhůta zkracuje na 3 dny.

Nahlášení aktuálního místa pobytu slouží resortu pro přehlednost a poskytnutí další efektivní pomoci včetně nabídky ubytovacích kapacit pro nově příchozí osoby z Ukrajiny.

Lucie Málková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.