Politická reklama ve Velkomeziříčsku má svá pravidla

Velkomeziříčsko foto._Tina_KárníkováPolitické subjekty, které hodlají kandidovat v letošních volbách do Zastupitelstva města Velké Meziříčí v termínu 23. a 24. září, musí v případě zájmu o inzerci v tištěné či elektronické verzi radničního zpravodaje Velkomeziříčsko dbát nově stanovených pravidel pro politickou reklamu. Pravidla projednala a doporučila městské radě ke schválení redakční rada periodika.

Pravidla pro politickou reklamu 2022

1. Každý kandidující subjekt má nárok na otištění kompletní kandidátní listiny ve formě fotografií kandidátů a údajů z hlasovacího lístku. Tento přehled bude otištěn v měsíčníku Velkomeziříčsko č. 9/2022, který vyjde 7. září 2022. Každý subjekt má vyhrazenou jednu stranu, která bude uvedena názvem, případně logem kandidujícího subjektu. Toto otištění je zdarma.

2. V měsíčníku Velkomeziříčsko č. 9/2022 může být kromě kandidátních listin zveřejněna další politická reklama v maximálním rozsahu ½ strany pro každý kandidující subjekt, přičemž za politickou reklamu je považována i pozvánka na jakoukoliv akci, pokud je pořádána politickým subjektem. Tato další politická reklama již podléhá sazebníku, to znamená, že ½ strany stojí 6 500 Kč. Politická reklama musí i v ostatním splňovat Všeobecné obchodní podmínky inzerce dostupné na webu Velkomeziříčska.

3. Jakákoliv další sdělení kandidujících subjektů či jednotlivých kandidátů nad rozsah stanovený odst. 1 a 2 nebudou počínaje dnem schválení těchto pravidel v měsíčníku ani na webu a Facebooku Velkomeziříčska zveřejněna. Bannery na webu nebudou využitelné k politické reklamě.

4. Kandidující subjekty dodají podklady k otištění nejpozději 19. srpna 2022 v poledne.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.