Muzeum připravilo hned pět školních programů

P1114076I s příchodem nového školního roku nabízí muzeum žákům a jejich učitelům speciální programy nejrůznějšího zaměření. Všechny však mají společné to, že se věnují Velkému Meziříčí a jeho historii.

K právě probíhající výstavě o Františku Harrachovi je připraven program, prostřednictvím kterého si žáci připomenou nejen tuto významnou postavu počátku 20. století, ale také si sami vytvoří osobnostní znak.

Během programu o řemeslech žáci zjistí, jak rozmanitá řemesla v Meziříčí byla, kolik tu bylo cechů a že mnoho řemesel máme dochovaných v našich příjmeních. Během zhruba hodinového setkání si ti nejmenší zazpívají, větší žáci zase zasoutěží třeba v pexesu a budou poznávat předměty z depozitáře.

Jelikož si velkomeziříčské muzeum letos připomíná 130. výročí od založení, dotýká se jedna z nabídek právě tohoto výročí. Žáci a studenti si připomenou první muzeální snahy a shromažďování prvních sbírek a seznámí se s osobou Antonína Večeře. V neposlední řadě se utkají v soutěži Hádej, co to je?

Meziříčská Davidova hvězda studenty provede židovskou částí města. Získají také povědomí o zvycích, svátcích či obřadech. Dozví se zajímavé informace o místních synagogách, židovském hřbitově a čeká je řešení křížovky s židovskou tematikou.

Do konce října je možné navštívit program Čertova studna, který je určen pro ty nejmenší návštěvníky. Děti se seznámí s historií hravou formou, a to nejen díky loutkám a pověsti o čertovi.

Podrobné informace o jednotlivých programech naleznete na webových stránkách muzea https://www.muzeumvm.cz/programy-pro-skoly/. Objednávat se můžete mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle 566 522 773. Jednotná cena je 40 korun za žáka.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.