Přátelský Kruh se konal na Zásece

Záseka 2023_IMG_1389Tradiční zářijové úkoly pro osmáky ze ZŠ Sokolovská - navrhnout logo Kruhu 2023, zabalit zavazadlo a nezapomenout na psací pomůcky - byly splněny, a tak se žáci mohli vydat na cestu do rekreačního střediska u Záseky.

V příjemném podzimním počasí pak probíhala čtyřdenní etapová hra, zpestřená nejen topografií, první pomocí, střelbou ze vzduchovky, ale i výtvarnými a sportovními aktivitami.

Některé disciplíny byly přípravou na branný závod pro 5-6členné týmy, které mezi sebou soutěžily nejen o čas, ale i o další potřebné body do celkové soutěže tříd. Soutěže ve střelbě ze vzduchovky, stolním tenisu a v lukostřelbě byly určeny pro jednotlivé zájemce, dívky i chlapce. Přehazovaná zase prověřila sehranost tříd i jejich vůli bojovat za nepříznivého skóre.

Jedno z dopolední se dětem věnovaly i lektorky z „Ponorky", které připravily preventivní program zaměřený na rozvoj komunikace mezi žáky.

U čtvrtečního slavnostního táboráku pak byly představeny výtvarné práce obou týmů – vlajka třídy i ohňový objekt. Žáci si vyzkoušeli obhajobu svých prací a svým vtipným programem pobavili spolužáky i pedagogy.
V pátečním slunném dopoledni byly odměněny třídy, oceněni sportovci, autorky log pro Kruh 2023 i „pomahači" tříd. Už sedmáctý Kruh na Zásece pomohl upevnit přátelství i vzájemný respekt mezi žáky a vytvořil prostor pro jejich kreativitu.

Gratulujeme všem oceněným a děkujeme za podporu rodičům, kolegyním a kolegům ze ZŠ Sokolovská, Zastupitelstvu města Velké Meziříčí za finanční podporu z grantového programu Zdravé město a Městu Velké Meziříčí, včetně pracovnic Informačního centra.

Ivana Bíbrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.