Meziříčští si zafilozofovali s Tomášem Sedláčkem

Sedláček copyProč malujeme obrazy váz? A proč se na tyto obrazy lidé rádi dívají? Nejen na toto téma polemizoval se zaplněným velkým sálem v Jupiter clubu přední český ekonom, filozof a globální myslitel Tomáš Sedláček v neděli 29. srpna. S Milanem Dufkem, ředitelem Evropského festivalu filozofie, zavzpomínal jakožto pravidelný host této mezinárodní akce na začátky spolupráce, na pódiu vyzval také ochotného hosta z publika ke společné konverzaci.

Tomáš Sedláček je hlavní ekonomický stratég Československé obchodní banky (ČSOB). V letech 2001 až 2003 se zabýval poradenstvím pro prezidenta Václava Havla a v období let 2004 až 2005 byl poradcem ministra financí. V současnosti přednáší filozofii a ekonomii, dějiny ekonomických teorií a aktuality na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, zároveň hostuje na dalších univerzitách. Je stipendistou Yaleovy univerzity a autorem knižního bestselleru „Ekonomika dobra a zla".

Lucie Málková

Sedláček1

Sedl

sed

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.