Město představilo adventní stánky s kluzištěm a rozsvítilo vánoční strom

P1420762 copyNepříznivá epidemická situace a s ní související vyhlášení nouzového stavu zmařily na konci listopadu konání adventních a vánočních trhů po celé zemi. V rámci akce Adventní náměstí se v pátek 26. listopadu měly v Meziříčí slavnostně otevřít vůbec první adventní trhy včetně umělého kluziště a v neděli 28. listopadu poté rozsvítit kompletní vánoční výzdoba. V důsledku nečekaných vládních opatření v předvečer události však došlo ke sloučení akcí dohromady a omezení doprovodného programu. Velkomeziříčští občané tak měli možnost alespoň na omezenou dobu nasát vánoční atmosféru buďto přímo účastí na náměstí nebo prostřednictvím online přenosu na YouTube kanálu města.

V páteční podvečer se na malém pódiu slova ujali hlavní představitelé města, ředitel Jupiter clubu Milan Dufek, místní farář Pavel Šenkyřík a ředitel Sportoviště VM Michal Hořínek. Společnými silami zahájili advent rozsvícením stromu. Jedle ojíněná, kterou přivezli pracovníci technických služeb z nedaleké obce Oslavičky, září letos v bílé barvě. Po následující dvě léta se osvětlení bude měnit. Barevná kombinace pro příští rok zůstane ovšem pro občany překvapením.

Kluziště zůstane přístupné veřejnosti do 2. ledna po každý den, a to v časovém rozmezí od 10 do 20 hodin za předpokladu, že se vládní nařízení nezpřísní. Prodejci měli možnost otevřít stánky pouze v pátek do 18 hodin, avšak jejich nezaměnitelný design umožní jejich budoucí využití v rámci pořádání trhů v průběhu celého roku. O jejich podobu se zasloužili výhradně lidé z Velkého Meziříčí. Starosta města stánky navrhl a městský zastupitel, stavební inženýr Tomáš Bílek, je převedl do výrobních výkresů. O výrobu se postarala místní firma. „Věříme, že se epidemická situace zlepší a slibujeme, že vám adventní trhy vynahradíme," řekl starosta města Alexandros Kaminaras.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.