Perníkové srdce získaly naše mladší žačky

BACC0CC3-CCC0-474E-A18D-1897693C7AEEUplynulou listopadovou neděli si mladší žákyně zpestřily na celodenním turnaji v Pardubicích, kde se již poněkolikáté bojovalo O Perníkové srdce. Dlouhý turnaj, kterého se zúčastnilo osm týmů, našim děvčatům vyšel na jedničku a po zásluze získaly první místo a velké perníkové srdce k tomu!

Na turnaji se představilo osm družstev a hrálo se systémem každý s každým. Hrací doba byla stanovena na 1x16 minut. Naše holky tak postupně narazily na všechna družstva. První utkání odehrály proti Astře Praha. Vyrovnané to bylo pouze ze začátku, kdy jsme vyprodukovaly několik technických chyb. Jakmile si holky na míč zvykly, tak předvedly několik povedených akcí a postupně došly pro první vítězství. Proti Milevsku se hrála vyrovnaná partie, ale několik neproměněných šancí zapříčinilo, že jsme musely dotahovat náskok soupeře. Holky však bojovaly až do konce, což jim vyneslo remízu. Ve třetím utkání jsme se poprvé utkaly proti Turnovu. Utkání bylo také vyrovnané, ale dokázaly jsme se díky dobré obranné práci dostat do vedení, které jsme udržely až do závěrečného hvizdu. Ve čtvrtém utkání jsme narazily na soupeře z Ligy Vysočiny, Chrudim. V tomto utkání předvedla povedený výkon brankářka Dita Padalíková a holky se jí za to odměnily dobrou obranou a dalším vítězstvím. V pátém utkání proti Pardubicím B, což jsou začínající házenkářky odehrály celé utkání také naši nováčci v týmu a zvládly ho výborně. Předposlední utkání proti Slavii Praha B bylo ze začátku hodně vyrovnané. Ovšem naše sehraná obrana sešívaným moc střel nepovolila. Na druhou stranu náš útok hrál rychlou rozehrávku, která připravila hodně povedených akcí, a tak se zrodilo další vítězství. V posledním utkání proti Pardubicím A, které dobře známe ze soutěže již bylo rozhodnuto. Naše holky, které po celý turnaj hrály s velkou chutí si došly pro další vítězství.

Mladší žákyně zápas od zápasu předváděly hodně rychlou házenou. Snažily se hrát aktivně s dobrými náběhy na branku, čímž si vytvořily dobré střelecké příležitosti v podstatě ze všech postů. A nechyběl ani rychlý útok. Aktivní obrana 3:3 dělala soupeřkám potíže. Protože když jednu hráčku překonaly, tak na ně čekala další obránkyně. Získaly jsme dobrým obranným pohybem spoustu míčů, z čehož pak těžil útok. Holky rozhodně zaslouží pochvalu za předvedenou hru, a také týmovost a obětavost, kterou po celý turnaj předváděly.
Velké poděkování patří rodičům, které nás na turnaj odvezli a po celý turnaj povzbuzovali. Holky jim za to poděkovaly potleskem a také „rybičkou".

Výsledky:
VM – Astra Praha 14:5
VM – Milevsko 8:8
VM – Turnov 11:8
VM – Chrudim 11:8
VM – Pardubice B 10:5
VM – Slavia Praha B 9:3
VM – Pardubice A 11:8

Sestava a branky: Dita Padalíková – Silvie Podsedková (20/1), Karolína Kozlová (17), Adéla Derahová (12/4), Elen Konečná (10), Silvia Matušíková (5), Gabriela Pospíšilová (5), Klára Sedláková (3), Tina Adamcová (1), Ella Kůpová (1/1), Alžběta Šlitrová, Karolína Doleželová, trenérky Jana Šidlová a Radka Matušíková.

-jš-

35C8B4D6-F99E-44B0-AEEE-855D54004275

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.