K Šeborovu se opět sjedou rybáři

rybarsky-prutNa rybníku pod sportovním letištěm u Šeborova se v sobotu 22. srpna uskuteční další ročník rybářských závodů pro zájemce nad 15 let. Hned následující den, to je v neděli 23. srpna, zde budou probíhat samostatné rybářské závody pro děti a mládež do patnácti let včetně.
Obě klání začínají zápisem od pěti hodin ráno, první nahození proběhne v 6:00. Konec chytání ve 12:00.

Loví se na jeden prut s jedním anebo maximálně dvěma navázanými jednoháčky, s protihroty nebo bez nich. Povoleny jsou běžné nástrahy na kaprovité ryby (rousnice, žížaly, červi + jakékoliv rostlinného původu; tedy také těsta a těstoviny, kukuřice apod.). Způsoby lovu: na těžko, na položenou, na plavanou, feeder. S čihátkem-policajtem, předpruťákem, hlásičem, splávkem pevným či průběžným - anebo i bez takto viditelné či slyšitelné signalizace záběru. Krmítka na montáži udice jsou povolena. Pozor: letos ale bude zakázáno prokrmovat lovné místo prohazováním (rukou, také tzv. házecí kobrou, vystřelovacím prakem, tzv. raketou aj.) - a to nejen během soutěžní doby, nýbrž také před ní! Další změnou oproti loňsku je nová prodejní chata na hrázi = bývalá mobilní trafika od Domusu ve VM.
Pro dospělé soutěžící máme připraveny poháry, na oba dny pak diplomy, věcné ceny a permanentní občerstvení - jak jídlo, tak pití (alko i nealko). Pro děti navíc sladkosti.

Obsádka rybníka: pěkní kapři nad 50 cm, líni, amuři, okouni, plotice.
Pořadatelé: Pavel Uchytil ze Šeborova + Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil z Velkého Meziříčí.

Zúčastnit se může každý, kdo zaplatí startovné. U dospělých je to 200 korun, u žáků 100 korun. Rybářský lístek ani povolenka nejsou potřeba. Lovná místa se nelosují, zabírá si je ráno každý sám podle zásady  „Kdo dřív přijde, ten dřív sedne." Kapacita na jeden den omezena na maximálních 50 osob! Je proto nutno přihlásit se předem, a to co možná nejdříve - telefonicky na číslo 776 590 621.
Parkovat lze u horní cesty a na louce nad rybníkem; potom se musí jít kousek pěšky dolů mezi elektrickými ohradníky. Až k rybníku nebude možné zajíždět!

Rádi uvítáme jak rybáře, tak i laiky a přihlížející diváky. Možnost příjemného posezení s občerstvením.

Trasa z Velkého Meziříčí: VM - Uhřínov - tam kousek za kostelem odbočit na křižovatce doprava na Šeborov - před Šeborovem odbočit na silničku vedoucí doleva k letišti a ke zmíněnému rybníku.

Za pořadatele akce: Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.