Město rozšířilo kamerový systém

2017727649246026Nová kamera pokryla lokalitu nábřeží řeky Balinky za budovou městského úřadu. Současně město aktualizovalo systémy kamer dohlížejících na sportoviště za Základní školou Školní, křižovatku ulic Poštovní – Čechova a monitorovací pracoviště městské policie.

Rozšíření městského kamerového a dohlížecího systému vyšlo město na 81 tisíc korun a bylo finančně podpořeno z programu Prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR. „Na pořízení nových kamer jsme získali dotaci ve výši 350 tisíc korun z rozpočtu Ministerstva vnitra, což je více jak 80 procent pořizovacích nákladů, které činily 431 tisíc korun," informoval Josef Švec, vedoucí meziříčského správního odboru.
Cílem Programu prevence kriminality je dlouhodobé snižování kriminality ve městech a zároveň zvyšování pocitu bezpečnosti občanů. Ministerstvo vnitra v rámci programu spolupracuje s městy na zefektivňování systému prevence kriminality, který nabízí kompletní spolupráci obcí s Policií ČR a dalšími subjekty zapojenými do programu.

V roce 2018 přibyla nová kamera na křižovatce Novosady – Vrchovecká a v ulici K Novému Nádraží. V minulosti město instalovalo kameru u Penny Marketu a tři stávající na budově Jupiter clubu, v ulici Novosady a na křižovatce Třebíčská – Hornoměstská vyměnilo za novější. I tyto akce finančně podpořily dotace z ministerstva.

M. Hudková

Image

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.