Oba koncerty pod záštitou Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina měly úspěch

DSC 0700Tradiční Adventní koncert v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Netíně se letos uskutečnil na třetí adventní neděli 11. prosince 2022. Pod záštitou Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina, Římskokatolické farnosti Netín a Obce Netín, nabídl koncert vskutku zajímavý program. V plném kostele se posluchači mohli těšit z písní Pěveckého chrámového sboru Netín pod vedením manželů Sklenářových, za doprovodu country skupiny Weget.

Významným hostem, který rozezněl zvuky varhan, byl prof. Jaroslav Tůma – varhaník, cembalista, profesor Akademie múzických umění v Praze, který se Adventního koncertu v Netíně účastní pravidelně. Díky němu na koncert zavítala i vyhledávaná komorní hráčka Lucie Sedláková – Hůlová, houslistka, která spolupracuje s nejslavnějšími světovými dirigenty a sólisty. Mezi jejich vystoupením posluchače příjemně vánočně naladil svým autorským čtením římskokatolický kněz, teolog, přírodovědec, pedagog a spisovatel Marek Orko Vácha.

V průběhu koncertu seznámila Mgr. Hana Sklenářová, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina posluchače s činností fondu, která zahrnuje, mimo jiné, všestrannou pomoc zdravotně postiženým, handicapovaným, vážně nemocným a sociálně slabým lidem a pořádání a zajišťování hudebních koncertů. Od svého založení v roce 2016 se nadační fond snaží být důstojným pokračovatelem myšlenek svého zakladatele Františka Podstatzky Lichtensteina.

Na druhý svátek vánoční, dne 26. prosince 2022, uspořádala Farnost svatého Mikuláše Velké Meziříčí ve spolupráci s Nadačním Fondem Františka Podstatzky Lichtensteina Vánoční koncert ve Farním kostele sv. Mikuláše ve Velkém Meziříčí. V rámci koncertu se posluchačům představil vokálně instrumentální soubor FF Ensemble, pod vedením Františka Fialy. Srdce posluchačů si získaly nejkrásnější staročeské vánoční písně a koledy ve skvělém podání sólistů za překrásného doprovodu hudebních nástrojů. Program koncertu okořenil svým přednesem poezie Jaroslava Seiferta a Václava Renče člen Dejvického divadla Pavel Šimčík.

Nadační Fond Františka Podstatzky Lichtensteina přeje všem čtenářům do nastávajícího roku hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, času stráveného s rodinou a božího požehnání.

Nadační Fond Františka Podstatzky Lichtensteina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.