Kemp vítězů pomáhá šířit sport mezi dětmi v Meziříčí

P1640099Sportovní základy se dají získat různými způsoby, jednu intenzivnější formu tréninku nabízí Kemp vítězů. První ročník týdenního příměstského sportovního kempu se právě odehrává na umělce ve Velkém Meziříčí. Organizátoři a trenéři, mezi nimiž nechybí také známí olympionici, si kladou za cíl vybudovat v dětech lásku ke sportu bez ohledu na to, zda se mu budou v životě věnovat profesionálně či nikoliv. Na trénování bezmála čtyřiceti velkomeziříčských účastníků se podílí Denisa Helceletová (rozená Rosolová), která je mistryní Evropy v běhu na 400 metrů.

Rada města, která podpořila konání sportovního kempu v Meziříčí bezplatným zapůjčením stadionu s umělým povrchem a tělocvičny, zavítala v polovině týdne, a tedy i v polovině kempu, mezi děti a trenéry. Děti rozdělené do dvou skupin zrovna zábavnou formou trénovaly přesnost, týmovost a rychlost. Závěr kempu bude patřit závodu účastníků hravou formou. 

Zájem o sportovní letní tábor napovídá, že by se kemp mohl v Meziříčí uskutečnit i v dalších letech.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.