Starší dorostenky jsou v přípravě

St.dky VMPřípravu na druholigovou celorepublikovou soutěž zahájila až na výjimky většina z šestnáctičlenného kádru dorostenek od pondělí 8. srpna v prostorách domácí sportovní haly. Po čtyřech běhavých jednotkách následovalo od pátku 12. do úterý 16. srpna sportovní soustředění. Zde dívky absolvovaly třífázové tréninkové jednotky v moderně vybaveném sportovním areálu města Kuřim. Zde jsme postupně utužovali kolektiv a dávali dohromady herní projev, kterým bychom se chtěli v nadcházející sezóně prezentovat. Na to navázal od 19. do 21. srpna přípravný třídenní mezinárodní turnaj Jiskra Junior Handball Cup 2022, který absolvovaly spolehlivé hráčky. Tato akce měla ukázat na naše silné stránky, ale odhalit i věci, které je nutno ještě pozměnit, dotrénovat.

Postupně jsme odehráli pět soubojů. První naše vystoupení v pátečním odpoledni jsme odehráli ve velmi dobrém světle a po dramatickém a sympatickém výkonu jsme se dělili o body se soupeřkami SHK Kunovice 15:15 (8:6). Sobotní dopoledne nás čekal úřadující Mistr Slovenské republiky a pozdější suverénní vítěz turnaje Iuventa Michalovce starší dorostenky. Dvě třetiny hrací čytřicetiminutové hrací doby jsme se drželi, leč fyzická a herní převaha byla čím dál výraznější 12:24 (8:12). Druhý sobotní souboj o možnost semifinálové účasti nás nezastihl v dobrém rozpoložení a po matném výkonu jsme podlehli AS Trenčín 13:19 (6:11). Sobotní podvečer ve skupině o 5. – 8. místo jsme zahráli mizerně a prohráli s regionálním soupeřem Havlíčkův Brod 18:25 (11:16). Nedělní dopolední souboj „o černého Petra" turnaje vyzněl po kolektivním bojovném výkonu ve prospěch našich barev Otrokovice 26:20 (12:8).

Pořadí:
1. Iuventa Michlovce starší dorostenky, 2. Iuventa Michlovce mladší dorostenky, 3. SHK Kunovice, 4. MHK Bytča, 5. HK AS Trenčín, 6. Havlíčkův Brod, 7. TJ Sokol Velké Meziříčí, 8. TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

Hrály: Součková Marcela, Trojanová Aneta (3) – Holíková Lenka (20/1), Rosická Bára (18/4), Puffer Natalie (14), Hladíková Veronika (10), Chlubnová Lucie (8/1), Vostalová Eva (5), Lázničková Laura (4/1), Sýkorová Agáta (2), Divišová Tereza. Trenéři ing. Tomáš Partl, Ing. Vincenc Záviška, vedoucí družstva Pavel Rosický.

Doufáme, že dívky ještě intenzivněji zapracují na zlepšení svých individuálních dovedností. Do konce měsíce srpna v domácím prostředí se budeme snažit dotrénovat nedostatky a zapracovat na kolektivní souhře než se hráčky rozjedou do středních škol.

První zářijovou neděli nás čeká přípravný domácí turnaj a za týden na to pak již druholigové soutěžní utkání.
http://www.hazenavm.cz/

Program ve sportovní hale „za Světlou"

Neděle 4. září
9:00 – 16:30 hodin Přípravný turnaj starší dorostenky –
TJ Sokol Velké Meziříčí, Hvězda Cheb, TJ Jiskra Havlíčkův Brod, TJ Sokol Kobylisy, SK Kuřim

Vincenc Záviška
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.