Rybářské závody v Šeborově letos vyhrál Lambert Doležal ze Žďáru

20220827 114927V sobotu 27. srpna se na okrouhlém rybníku pod šeborovským sportovním letištěm uskutečnil již IV. ročník populární soutěže pro všechny příslušníky a příznivce mokrého Petrova cechu.

Předem bylo zaregistrováno 50 zájemců, mezi nimi bylo i 14 juniorů do patnácti let. Větší počet nebyl ani vzhledem ke sníženému stavu vody přípustný. Voda totiž už delší čas příliš podemílala příjezdovou cestu ke hrázi, a proto se v tomto roce muselo jít s hladinou dolů. Noční bouřka a ranní deštík ale některé jedince od účasti na akci nakonec přece jen odradily. Naštěstí se však velmi brzy vyčasilo.

20220827 093830Soutěžící, jejich doprovod a diváci měli možnost využít vítané občerstvení, kterým byla výtečná gulášová polévka, klobásky, bramboráky, pivo, káva, slivovice, rum a další pochutiny. Jako základna a zázemí slouží chatka na hrázi. Ta původně fungovala jako trafika před moráňským mostem ve Velkém Meziříčí, o čemž ostatně dodnes svědčí onen dobře viditelný nápis TABÁK na jejím průčelí. Přihlížejícím se při ní nabízelo příjemné posezení na lavicích u stolů.

Akce začala registrací lovců v pět hodin ráno. První nahození udic přišlo o šesté a konec až v pravé poledne. Závodníci chytali různými způsoby a s rozličnými nástrahami, převažovaly však metody natěžko a na plavanou. Dost borců používalo klouzavé anglické splávky. Na háčky se napichovalo všelicos – červi, žížaly, kukuřice, kostičky z lisovaných rohlíků, těsto, boilies atd.

Své zastoupení tu mělo Velké Meziříčí, Velká Bíteš, Žďár n. S., Jaroměřice nad Rokytnou, Havlíčkův Brod, Uhřínov, Šeborov, Otín, Sviny, Stránecká Zhoř, Baliny, Rudíkov a Pouzdřany. Dohromady pak chytalo 39 osob, mezi nimi 12 juniorů. Dostavili se i doprovod a diváci, z nichž někteří přijeli z Velkého Meziříčí.
Je třeba přiznat, že ryby opět braly opravdu docela málo. Totiž, pravda, jak komu...

Nejlepší jednotlivci:
1. Lambert Doležal – Žďár n. S. v součtu 480 cm ulovených ryb (8 kaprů a 1 lín)
2. Roman Prokeš – Velká Bíteš
3. Michal Bradáč – Velké Meziříčí
4. Alexandr Karan – Velká Bíteš, cizinec
5. Jan Prokeš – Velká Bíteš

Nejdelší úlovky:
Kapři 66 a 62 cm / Lambert Doležal;
kapr 64 cm / Roman Prokeš.

20220827 065542Po rozdílení pohárů, diplomů a věcných cen se dostalo i na většinu neúspěšných soutěžících, neboť úlovkové lístky byly zdarma slosovány coby tombola o další věcné ceny.

Poděkování náleží těmto sponzorům:
Město Velké Meziříčí – Turistické a informační centrum / Květoslava Hladíková, Alpa VM, Evra Hrbov, pivnice Na Lipnici VM, Sokolovská / Lenka Marková, Jaroslav "Zvonda" Horký z Jívoví, Dřevo Měřín, Hobby centrum – p. Krejčí, truhlářství Doména VM / S. Dočkal & P. Dohnal, rodinná zemědělská farma Pavel Uchytil / Šeborov, stolařství Kališ VM, Vladimír Pařil VM, Blažena Rosová VM.

Mediálními partnery byly týdeník Medřičské listy, měsíčník Velkomeziříčsko, internetové NovinyVM / ObchodyVM, Žďárský Deník a Třebíčský Deník.

Pořadateli podniku se stali: rodina Uchytilova / Šeborov, Miloš Kováč / Uhřínov, Stanislav Dočkal / VM, Vladimír Pařil / VM a Ludvík Šimek / VM. Poslední dva fungovali i coby rozhodčí.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.