Srpnová příprava volejbalových žáků

IMG 20220816_140342_ža_copyV pondělí 8. 8. naši nejmladší začali přípravu na novou sezonu, na nově zrekonstruovaných kurtech na Areálu Zdraví. První týden byl ve znamení příměstských dnů. Vždy jsme se sešli v 9 hodin ráno na kurtech, kdy proběhl dopolední trénink, společný oběd na areálu a odpolední trénink. Takto tři dny po sobě.

Po prvním týdnu přípravy jsme hostili v neděli 14. 8. žákovský turnaj v rámci slavnostního otevření Areálu zdraví. Turnaj byl první herní zkušeností po delší pauze. Zpětně ho hodnotím kladně, jelikož i předposlední, čtvrté, místo dalo klukům chuť a elán do další práce.
1. Choceň, 2. Letovice, 3. Havlíčkův Brod, 4. Velmez, 5. Kojetín

Druhý týden přípravy začal v úterý 16. 8. opět na kurtech. Tři dny po sobě jsme pracovali na individuálních činnostech. Horko pro nás nebylo překážkou, dokonce jsme se vypravili v rámci regenerace na koupaliště. Přes různé nemoci až po tábory, nebo dovolené s rodiči, nás i tak bylo vždy minimálně 14, což beru taky jako úspěch.

Vyvrcholení přišlo třetí týden v podobě soustředění v Chocni. V neděli 21. 8. mi rodiče kluky dovezli do Chocně, odkud pocházím a kde jsem se naučil volejbal milovat. Trénování jsme povýšili o prostředí místní tělocvičny, která je určená čistě pro volejbal. Obtížnost trénování se stupňovala, dokonce jsme úplně nového člena týmu naučili pohyb po hřišti s pravidly. Vyvrcholením byl přátelský zápas proti domácím, ve kterém jsme neztratili ani set. Ve čtvrtek 25. 8. v Meziříčí na vlakovém nádraží, kam jsme s klukama přijeli, jsem si oddechl, jak vše dobře dopadlo a nikomu se nic nestalo.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem rodičům za spolupráci a důvěru, kterou ve mně máte. Kluky chci pochválit za vzornou reprezentaci Velkomeziříčského volejbalu a slušné vystupování.

Štěpán Žaba
Volejbalový trenér U16

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.