Ženy zahájily sezónu Českým pohárem proti Vršovicím

45B14114-C952-492F-B0B9-E667D392C44BŽeny se v neděli 4. 9. 2022 poprvé představily na domácí palubovce proti Vršovicím v druhém kole Českého poháru. Prvním kolem prošly díky kontumační výhře nad Veselí nad Moravou, kteří se z ČP na poslední chvíli odhlásili. Takže tento první zápas byl ostrou zkouškou ženského týmu pod vedením nového trenéra.

V úvodu zápasu byl kladen důraz spíše na obrany obou celků, o tom svědčilo i skóre 3:4 v 11. minutě. Poté se soupeřkám podařilo dát 3 rychlé góly a ujaly se vedení. Domácí hráčky se ale nenechaly zaskočit, a začaly hledat brankové příležitosti hlavně v křídelních prostorech a z rychlých protiútoků. V posledních vteřinách před poločasem se jim podařilo dotáhnout na nejtěsnější rozdíl. A tak se šlo do šaten za téměř vyrovnaného stavu 12:13.

Vstup do druhého poločasu domácím moc nevyšel, když soupeř hned v úvodu dal 3 rychlé branky a odskočil na 12:16. Ženy 4 brankové manko pomalu stahovaly, ač v útočné fázi už se nedařilo nacházet tak lehká řešení brankových příležitostí jako v prvním poločase. Do konce utkání se domácím hráčkám nepodařilo stáhnout rozdíl na méně jak dvě branky. Nakonec si tedy soupeřky z Prahy odvezly čtyř brankovou výhru (28:24) a postup do dalšího kola Českého poháru.

Pro naše družstvo touto prohrou skončila cesta v Českém poháru. Za 14 dní se představí na domácí palubovce znovu proti celku z Vršovic, ale již v 1. lize.

Slova trenéra:
Byl to první zápas, který jsme odehrály v této sezóně. V přípravě jsem nechtěl hrát žádné přátelské utkání, protože jsem se chtěl zaměřit na změny, které chceme tuto sezónu provést. Byl jsem velmi spokojen, s tím, co hráčky předvedly a jestliže si holky udrží stejný stupeň výkonosti po celou dobu sezóny jsem si jistý, že takové zápasy jako jsme hrály o víkendu, můžeme vyhrát. V trénincích se ještě zaměříme na malé chyby, které jsme o víkendu dělali. A připravíme se na derby, které odehrajeme příští víkend v Havlíčkově Brodě.

Hrály: Holíková Lenka (5), Doležalová Romana (1), Pacalová Lenka (1), Závišková Kateřina (8/3), Koudelová Natálie (1), Pospíšilová Markéta (7), Olšová Barbora (1), Rosická Bára, Bibrová Tina, Cahová Kristýna, Šiplová Petra, Šabacká Jarmila. Trenérem byl Quentin Lafon.

https://www.handball.cz/souteze/zeny/cesky-pohar-zen/detail/zapas/18829e89-a9c8-4b2f-a330-954178cd479d

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.