Mladším žákům fotbalu začala sezóna

IMG-20220831-WA0000Pro mladší žáky začala sezóna již 8. 8. rovnou třemi tréninkovými jednotkami týdně.

Od 18. 8. do 21. 8. proběhlo již tradiční fotbalové soustředění v Koněšíně, kde měli kluci 4fázový trénink.

K vyzkoušení dovedností v praxi zde také proběhla 2 přátelská utkání s Koněšínem a Okříškami.

Jako mladší žáci již hrají systémem 8+1 na velkém hřišti. To je jediná změna oproti minulému ročníku.

Na trenérských postech se žádná změna nekonala. Dále zůstává trenérské trio Robin Kašpar, Dušan Smejkal a Michal Koudelík jako trenér přes atletické dovednosti.

28. srpna začala soutěž krajského poháru zápasem v Nedvědici výhrou pro FCVM 2:0. Týden na to se hrálo 2. kolo KP ve Velkém Meziříčí s týmem Bystřice nad Pernštejnem. Výsledek 8:2 byl výsledkem spíše druhého poločasu, kdy jsme se po ospalé první půlce zlepšili ve všech herních činnostech a zaslouženě vyhráli.

Třetí a zatím poslední kolo KP se sehrálo v Bedřichově. Domácí nás hlavně v první půlce přehráli a svým důrazem dokázali první poločas vstřelit 5 branek. Druhý poločas byl herně vyrovnanější, ale ani výsledek 3:2 v druhém poločase nic nezměnil na celkovém skóre 8:2. Další kolo KP se odehraje 18. 9. v Polné.

Kluci si na nedostatek fotbalu tento ročník rozhodně stěžovat nebudou. Kromě pravidelných tréninků, zápasů KP je čeká opět několik turnajů. V rámci svých možností také pravidelně vypomáhají starším žákům v soutěži okresního poháru.

Přejme proto klukům ať se jim daří i v této sezóně.

Miloš Fic

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.