Premiéra družstva U18 vyšla výborně

Dorost JudaDorostenecká kategorie zahrnuje poslední tři roky hráče ve věku 16-21 let. V letošní sezóně je rozdělená nově do tří věkových kategorií: U18, U20 a U22. To znamená, že během sezóny nesmí být žádnému hráči například v té nejnižší kategorii 18 let (proto U jako under 18). Všechna družstva jsou rozdělena do 6 skupin, a na základě umístění budou v dalších kolech rozdělena do výkonnostních skupin. Naším cílem v celé soutěži je v první řadě záchrana. Tvoříme zcela nový tým. Praktické zkušenosti z loňské sezóny má pouze Matěj Janák. Ostatní nastupovali jen sporadicky. Proto byl první turnaj pro nás především zkouškou, jak na tom jsme.

Pořadatelem byla Ostrava. Hned na úvod nás čekal jeden z favoritů celé soutěže Příbram. A taky nás pořádně zaskočil. Nervozita nám svírala ruce i nohy a výsledkem byla jasná porážka 0:3. Dalším soupeřem byl tým ze Šlapanic. Zde se ukázala naše síla. Normálně bychom čekali, že po takové porážce budeme hrát křečovitě, nervózně, ale opak byl pravdou. Na soupeře jsme vlétli jako dravci na svou kořist a za hodinu to bylo 3:0 pro nás. Tím skončil první hrací den. V neděli nás čekalo domácí družstvo Blue Volley Ostrava. V tomto zápase se rozhodovalo o celkovém druhém místě za vítěznou Příbramí a také o nasazení do dalších výkonnostních skupin. Strhla se ohromná bitva. Kromě prvního setu, který jsme vyhráli 25:20, byly ostatní sety pouze o nejmenší bodový rozdíl, tedy o dva míče.

Nejprve soupeř vyrovnal 23:25 a další dva sety patřily nám 28:26 a 27:25. Vítězství a celkové druhé místo navíc po výborné hře. Kdo by čekal takový obrat zvláště po prvním nevydařeném utkání.

Základní sestava byla s Šimonem Veselým na nahrávce, smečaři Matějem Janákem a Robinem Veselým, univerzálem Mikim Zedníčkem a s blokaři Adamem Jelínkem a Michalem Sobotkou. Liberem byl věkem ještě žák Tonda Pátek. Na lavičce pomáhali Adam Vidlák, Dimo Mirošnik, Ondra Kamarád, Pavel Prudek a Zdeněk Novák. Trenér Ondřej Žaba.

Výsledky:
VELMEZ – Příbram 0:3 (-13,-7,-14)
VELMEZ – Šlapanice 3:0 (17,6,20)
VELMEZ – Blue Volley Ostrava 3:1 (20,-23,26,25)

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.