Fotbalisté postoupili do kvalifikace Poháru mládeže

vm-mladsi-zaci-2022Minulou středu odehráli fotbalisté kategorie U12 II. předkolo Planeo Cupu. Tentokrát na ně čekala ještě těžší skupina než v I. předkole.

Celkem před nimi bylo 5 důležitých zápasů – z toho 4 s prvoligovými týmy a přímý postup do kvalifikace pouze pro 3 z nich.

Jako první na ně čekal zápas s FK Vysočina Jihlava. Zápas probíhal pod taktovkou FCVM a kluci si dlouho drželi jednogólový náskok.

Bohužel si vybrali svoji chvilku nepozornosti a inkasovali laciný gól, který je připravil o plný počet bodů. Remíza s Jihlavou byla ale dobrým vstupem do turnaje. Druhým soupeřem bylo 1. SC Znojmo. I když kluci bojovali, tak vývoj zápasu otočit nedokázali a museli se smířit s prohrou 2:0. Ve třetím zápase je čekal FC Slovan Havlíčkův Brod, se kterým loni v této fázi turnaje prohráli. I s tímto pocitem kluci do zápasu nastoupili a od první minuty soupeři nedarovali ani metr zadarmo. Havlíčkův Brod nedokázal na hru FCVM odpovědět a kluci si připsali velmi cennou a důležitou výhru 2:1 a postup byl reálný. Následovalo utkání s FOŠ Třebíč, se kterou v I. předkole vyhráli. FOŠka ale potvrdila svoji odhodlanost postoupit a kluci se nakonec museli smířit s remízou 2:2.

Před nimi byl poslední zápas, který museli vyhrát. Čekal je jediný soupeř, který nehrál první ligu – FC Hlinsko. Zápas nakonec skončil 2:1 pro FCVM. V tuto chvíli ale nebylo nic rozhodnuto a kluci čekali na výsledek zápasu mezi SC Znojmo a FOŠ Třebíč. K postupu bylo potřeba, aby Znojmo vyhrálo a díky dosavadním výsledkům Znojma o tom ani nikdo nepochyboval. Takový je ale sport a FOŠ Třebíč zdolala Znojmo 2:0. Při stejném počtu bodů, které FOŠ a FCVM měli, rozhodoval počet vstřelených branek a FCVM mělo o jednu vstřelenou branku méně. V tu chvíli v týmu přišlo i na slzy. Kluci výborně hráli, bojovali a dokázali se prosadit v takové konkurenci, že o postupu musel rozhodovat až počet vstřelených branek. Přímými postupujícími tedy bylo SC Znojmo, FK Vysočina Jihlava a z třetího místa FOŠ Třebíč.

Nastalo nekonečné čekání, jak dopadnou ostatní týmy U12 z celé republiky, protože do kvalifikace ještě mohlo postoupit 7 týmů ze 4. místa. Po necelém týdnu čekání už nyní víme, že FCVM se do kvalifikace probojovalo s druhým nejvyšším počtem bodů ze všech 4. míst. V kvalifikaci se o postup do finálového turnaje utká 64 týmů z celé ČR. Už toto je úspěch, protože jsou zde týmy jako Slavia Praha, FC Slovácko, Sigma Olomouc apod.

Kluci opět ukázali, že se nezaleknou žádného soupeře, a že bojovat a hrát se vyplácí vždycky až do poslední vteřiny zápasu. Do všech zápasů šli naplno s cílem zvítězit a nechat na hřišti to nejlepší co umí – a to se vyplatilo.

Přejme jim proto, ať jim to vydrží i v kvalifikaci!

Miloš Fic

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.