V úvodu získali muži dvě vítězství

IMG 3234_copyNemohli jsme začít lépe. Začátek 1. ligy je vždy trochu ošemetný a družstva jsou zpočátku velice vyrovnaná. Až později se ukáže pravá síla. Slabší pomalu odpadávají, silnější získávají stále větší převahu. Chceme být pochopitelně v té druhé skupině.

MFF Praha a Hradec Králové byly našimi úvodními soupeři. Jeden tým, který se vloni zachránil až v hodině dvanácté, druhý, který pokukoval po extralize. Přesto výkonnost obou byla skoro stejná, u Prahy dokonce o fous vyšší. My jsme v 1. lize nepřetržitě od sezóny 2017/18. Hráli jsme skoro celou tu dobu ve stejném složení. Až nyní došlo k několika a poměrně zásadním změnám. Hlavně na stránce odchodů. Do extraligy odešli Martin Pavlovský a Tomáš Kopecký, z rodinných důvodů přešel do druholigového Havlíčkova Brodu Honza Kučera, ikona klubu, který si prošel všemi mládežnickými kategoriemi i celou druhou a nyní první ligou. Všichni hráči se zkušenostmi ze základních sestav. Na straně příchodů se kromě nejlepších juniorů Martina Smetany, Honzy Vaniniho a Tanyse Bantianidise objevila ještě tři jména. Po několikaleté přestávce se vrátil Patrik Juda, a hlavně Honza Barák, který prošel naším družstvem od žáků až po juniory, v dospělé kategorii má jeden titul Mistra ČR za Kladno, dále extraligu hrál i ve Zlíně. Nyní se vrátil přes Žďár a Polnou k nám. Z Třebíče přišel ještě Pavel Brüstl. Takže kompletní kádr je tento: nahrávači Honza Barák a kapitán týmu Víťa Šimek, blokaři Jirka Huryta, Adam Benáček, Matyáš Pospíšil a Honza Vanini. Smečaři Roman Jaša, Martin Smetana, Jirka Jirásek a Pavel Brüstl. Diagonální Ríša Stanislava a Patrik Juda a libera Mára Slavík a Tanys Bantianidis.

Nyní k zápasům. Oba byly vyrovnané, nikdo neutekl o více jak 4 body. Koncovky byly víc jak dramatické. V prvním zápase jsme otáčeli z 1:2 na sety a v druhém jsme naopak 2:0 vedli, abychom se potom strachovali o tříbodové vítězství. Nakonec se štěstěna podepřená kvalitním výkonem naklonila k nám a máme prvních 5 bodů. Takhle dobrý začátek jsme měli jen jednou v sezóně 2019/20. Samozřejmě, že jsme se neobešli bez chyb. Máme změněné posty, Ríša Stanislav ze smeče přešel na diagonálního, Honza Barák se teprve sehrává se spoluhráči. Ale začátek výborný. Nechceme patřit k „lůzrům", chceme mít na kontě co nejvíce vítězství a chceme být na konci sezóny spokojeni.

VELMEZ – MFF Praha 3:2 (-23,23,-23,25,11)
VELMEZ - Slavia Hradec Králové (14,24,-23,27)

V pátek a sobotu (7. a 8. října) nás čeká první výjezd, a to do Ostravy a Bučovic a konečně ve čtvrtek 13. října v rámci prvního kola play off Českého poháru mužů přivítáme extraligové družstvo Volejbal Brno. Začátek zápasu bude v 19:30 a všichni příznivci volejbalu jsou zváni.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.