Vstup do zápasu ženám nevyšel

IMG 4290_copy1. liga žen
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Jindřichův Hradec 29:34 (9:18)

Po reprezentační pauze jsme na palubovce přivítaly soupeře z Jindřichova Hradce a odehrály s ním 4. kole 1. ligy žen. V plné hale před domácím publikem, ale zářily prvních 25 minut právě soupeřky a pro velkomeziříčské to byla spíš noční můra. Unáhlená střelba, nespočet technických chyb a nefungující obrana – to vše dokázaly soupeřky potrestat. A tak na tabuli v 21. minutě svítilo propastné skóre 3:13. V posledních pár minutách prvního poločasu se ještě domácí snažily ukočírovat skóre, ale to se jim moc nepodařilo, a tak se do šaten šlo za stavu 9:18.

Desetiminutová pauza asi bylo to, co naše hráčky potřebovaly, aby se vrátily na palubovku s chutí bojovat a vyhrát. Konečně jsme mohli vidět pohledné akce zakončené gólem a fungující obranu. V útoku se začalo hrát více kolektivně, a ačkoliv se spojkám moc nedařilo střílet ze vzdálenosti 9 m, tak se ale dařilo najít skuliny v obraně, které je dostaly do dobrých střeleckých pozic a následně skončily gólem. Také se dařilo hledat ideální pozice pro pivota, kde s 8 brankami zazářila Kristýna Cahová. 5 minut do konce a 3 gólový rozdíl, zdálo se, že všechno je možné... domácí byly schopny celých 25 minut kompaktně bránit a nepustit soupeřky do tempa, ve kterém byly v prvním poločase, střelecky se dařilo víceméně ze všech postů... Naneštěstí ale přišlo škaredé zranění soupeřky a týmy tak musely čekat více než 20 minut, než přijede záchranná služba, a může se tak dohrát zápas. Bohužel po této pauze se naše družstvo nedokázalo dostat zpátky do tempa, které předvádělo celý druhý poločas, a tak finální skóre bylo 29:34.

Slova trenéra:
Je to druhý zápas v řadě, kdy jsme začali tragicky, ale věřím, že holky to štve stejně jako mě. Zlepšili jsme se v druhém poločase (stejně tak to bylo minule v Kynžvartu), a jak můžeme sami vidět, můžeme hrát s jakýmkoliv soupeřem v lize, ale hrát dobře jenom jeden poločas nestačí. Když v druhém poločase nebudu počítat poslední 4 minuty zápasu, tak jsme vyhráli 16:12, ale rozhodně musíme změnit přístup ke hře a soustředit se od začátku do konce. V této soutěži se nestačí soustředit jen jeden poločas. Příští víkend jedeme do Kobylis – tým, který je na konci tabulky a zatím bez bodu. Od holek očekávám velkou koncentraci a jasné vítězství v Praze.

Hrály: Petra Šiplová, Jarmila Šabacká – Tereza Borkovcová (3), Romana Doležalová (1), Klára Kuřátková (1), Lenka Pacalová (1), Kristýna Cahová (8), Kateřina Závišková (6/2), Anna Vodná (6), Markéta Pospíšilová (3), Zuzana Cvrkalová, Natalie Puffer, Tina Bibrová, Natálie Koudelová. Trenér Quentin Lafon

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.