Po všech utkáních posbíral nejvíc bodů Klíma

Družstvo F_aDivize

ST Velké Meziříčí – TJ CHS Chotěboř 10:5
Body: Maštera Martin 4/0, Holub Štěpán 3/0, Šoukal Slavomír 2/1, Kampas Jan 0/3
Čtyřhra: Maštera, Kampas 1/0

ST Velké Meziříčí – Slavoj Polná 6:10
Body: Holub Štěpán 3/0, Maštera Martin 2/2, Šoukal Slavomír 1/3, Kampas Jan 0/3

Krajský přebor 2 třídy

ST Velké Meziříčí B – TJ Sokol Rokytnice nad Rokytnou 10:6
Body: Klíma Petr 3/1, Skryja Marek 2/1, Holík Vratislav 2/2, Vala Daniel 1/2
Čtyřhry: Klíma, Skryja 1/0
Holík, Vala 1/0

ST Velké Meziříčí B – TJ Sokol Kamenice 10:6
Body: Klíma Petr 3/1, Holík Vratislav 3/1, Vala Daniel 2/1, Skryja Marek 1/2
Čtyřhra: Klíma, Skryja 1/0

Okresní přebor 1 třídy

ST Velké Meziříčí C – ST Bystřice nad Pernštejnem 6:12
Body: Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Řezníček Tomáš 0/4, Dvořák Martin 0/4
Čtyřhra: Bednář, Kořínek

Okresní přebor 4 třídy

ST Velké Meziříčí D – KST Borovnice B 15:3
Body: Dvořák František 4/0, Pavelec Radek 4/0, Klíma Tomáš 3/0, Suchánek Petr 2/2
Čtyřhry: Klíma, Dvořák 1/0
Suchánek, Pavelec 1/0

Okresní přebor 5 třídy

SK Sokol Lhotky C – ST Velké Meziříčí E 10:8
Body: Kališ Pavel 2/2, Hedbávný Lukáš 2/2, Pacal David 2/2, Jan Jakub 1/3
Čtyřhra: Pacal, Jan 1/0

Okresní soutěž

TJ Řečice C – ST Velké Meziříčí F 18:0
Hráli: Buk Lukáš, Homolová Karolína, Cerkal David, Štěpánek Vavřinec

Všechny soutěže, ve kterých naše družstva nastupují, se naplno rozjely o víkendu.
Áčko v prvním domácím dvojzápase přivítalo dlouholetého soupeře z Chotěboře. Boj o vítězství nastal hned v úvodu, kde byl do stavu 4:4 naprosto vyrovnaný. Poté naši hráči získávali v utkání postupnou převahu. Hostům síly docházely a do konce střetnutí už srovnat nedokázali. Konečný výsledek skončil naší výhrou 10:5. Excelentní výkon předvedl Maštera, který svými čtyřmi body napomohl svému týmu nejvíce. V utkání neprohrál také mladík Holub. Odpoledne proti Polné už áčko zvítězit nedokázalo. Soupeř posílený o dva nové hráče v divizi ukázal svoje kvality a nedal nám šanci k vítězství. Od prvních čtyřher jsme prohrávali a snažili výsledek pouze dotahovat. V momentě, kdy byl stav 8:3 pro hosty, nám bylo nejhůř. Malá kapička naděje přišla právě v tento moment, kdy jsme dokázali vyhrát tři dvojhry v řadě a zkorigovat stav na 8:6. Potom Polná udeřila naposledy a odskočila na konečných 10:6. Nutno dodat, že hosté si výsledek pečlivě hlídali až do konce. Po celkovém shrnutí dne lze nejvíce vyzdvihnout mladíka Holuba, hrál celkem šest dvojher a neokusil hořkost porážky. Ve stejný čas bojovalo i naše béčko ráno proti Rokytnici nad Rokytnou a odpoledne proti Kamenici. Dopolední střetnutí probíhalo celkem pohodlně, naši kluci si zápas pohlídali a zvítězili. Druhý zápas proti Kamenici už byl o něco těžší. Soupeř s námi držel krok, až do stavu 6:6. Vedení se přelévalo na každou stranu, utkání bylo vyrovnané. Poslední čtyři dvojhry jsme dokázali vyhrát a soupeře zlomit. Po všech utkáních posbíral nejvíc bodů Klíma. Po čtyřech kolech má naše rezerva čtyři výhry a plný bodový zisk do tabulky.

Odehrály se také okresní soutěže, tam nastupují další čtyři naše družstva. Zadařilo se pouze týmu D v OP 4. třídě, kde kluci převálcovali Borovnici a zvítězili 15:3. V tomto střetnutí hráli na výbornou Dvořák, Klíma T. a skvělé čtyři body uhrál i Pavelec. V OP 1. zazářil Bednář proti Bystřici, který vyhrál třikrát ze čtyř dvojher. V OP 5. zase podlehlo smolně družstvo E ve Lhotkách nejtěsněji 10:8. Trojice Kališ, Hedbávný a Pacal si odvezla po dvou bodech. Naše nově založené družstvo F si změřilo síly v Řečici. Bohužel však výsledek dopadl 18:0 pro domácí. Nutno dodat, že všichni naši hráči v této nejnižší okresní třídě hráli poprvé naostro. Pro zajímavost do utkání nastoupil náš teprve sedmiletý Buk Lukáš a uhrál krásný set ve dvojhře. Další set přidal Cerkal David. Nastoupili také Štěpánek Vavřinec a Homolová Karolína. Je jasné, že na výhry si budou muset všichni ještě chvilku počkat, zejména cenné zkušenosti z mistrovského utkání si odvezl celý náš nový tým. Další okresní zápasy budou pokračovat o víkendu a za čtrnáct dní hraje áčko i béčko opět na domácích stolech.

Více informací o našem klubu se dočtete na internetových stránkách www.stolnitenisvm.cz.

-pk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.