Důležité vítězství si z Prahy dovezly ženy

310563836 1229373704297161_1598371245482970651_n1. liga žen
TJ Sokol Kobylisy II. – TJ Sokol Velké Meziříčí 19:25 (9:12)

V neděli 16. 10. odcestovalo naše družstvo žen odehrát zápas proti Praha Kobylisy – aktuálně poslednímu celku v lize. Nic jiného, než vítězství se tedy od našich hráček neočekávalo.
Od začátku zápasu jsme měly navrch, když už ve 3. minutě jsme vedly 3-0. Domácím trvalo celých 15 minut, než daly 3 góly, protože naše dobře fungující obrana jim nedávala moc šancí. Zato v útoku jsme dělaly hodně technických chyb, a to se domácí snažily okamžitě trestat. Proto se taky posledních 10 minut prvního poločasu hrála vyrovnaná hra (7-5, 21. minuta). Naštěstí to ale byl náš tým, který si nenechal utéct konec poločasu. A tak se šlo do šaten za stavu 12-9 pro nás.

Druhý poločas se dost podobal tomu prvnímu. Díky dobře fungující obraně jsme nedovolily soupeři skórovat z bezprostřední blízkosti. Zato my jsme ale využily chyb domácích a dávaly jsme jednoduché a rychlé góly, a tím jsme navyšovaly skóre. Celkově se ale v druhém poločase zlepšil útok, když jsme hrály trpělivěji a čekaly na lepší brankové příležitosti, které se dařilo proměňovat zejména ze spojek. Tak to jsme si celkem pohodlně došly pro vítězství 25-19.

Slova trenéra:
Byl jsem zvědav na to, jak se holky, po posledních 2 ne úplně povedených zápasech, s tímto utkáním poperou. A musím říct, že mě nezklamaly. Po celý zápas jsme určovali tempo hry a díky tomu jsme po celý zápas byli ve vedení. Obrana fungovala celkem dobře – dostat méně jak 20 gólů je vždycky pozitivní. Ale podle mého názoru v útoku ztrácíme stále až moc míčů. Hlavně neproměňujeme spoustu vyložených šancí – na to se v tréninku budeme muset zaměřit, protože to je to, co nás tento zápas brzdilo od toho abychom mohli rychleji navyšovat skóre. Příští týden hrajeme v Olomouci s celkem, jenž je momentálně na 11. místě, takže neočekávám nic jiného než vítězství.

Hrály: Šabacká Jarmila, Šiplová Petra – Borkovcová Tereza (1), Doležalová Romana (2), Kuřátková Klára (1), Pacalová Lenka (5), Cahová Kristýna (4), Závišková Kateřina (7/4), Koudelová Natálie (1), Vodná Anna (3), Pospíšilová Markéta (1), Puffer Natalie. Trenér Quentin Lafon

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.