Získaly jsme další důležité vítězství v 1. lize

307219278 596432995614010_8747568483425697638_n1. liga žen
SKUP Olomouc – TJ Sokol Velké Meziříčí: 24-33 (11:17)

V rámci 6. kola 1. ligy, naše družstvo žen zajíždělo na palubovku předposledního celku Olomouce, které má na svém kontě pouze jednu výhru.

Začátek zápasu jsme začaly velmi dobře a už v 10. minutě jsme měly náskok 5 branek (3-8, 10. minuta). Nejvíce se dařilo dobře hrát s křídly, která se po dobré spolupráci na obraně dostávala do rychlých protiútoků a dávala tak vcelku jednoduché góly. Celý první poločas nám dobře fungovala obrana i v útoku se dařilo sehrávat pěkné akce s přesným zakončením, a tak se do šaten šlo za stavu 11-17 pro náš tým.

Začátek druhého poločasu jsme začaly ve stejném rytmu jako ten první, a proto v jsme byli 10. minutě už ve vedení 11 branek (16-27, 40. minuta). V této fázi jsme si už asi myslely, že máme vyhráno, polevily jsme v obraně, v útoku jsme hrály bez fantazie a dělaly jsme spoustu technických chyb. Tím soupeřky doufaly v „comeback", ale time-out bylo to, co jsme potřebovaly. Po tomto oddechovém čase v 21. minutě, soupeřky skórovaly pouze jednou a tím jsme si došly pro pohodlné vítězství a 2 body. Konečné skóre zápasu 24-33.

Slova trenéra:
Jsem moc spokojen s tím, co holky dnes předvedly. Holky vzaly zápas od začátku až do konce zodpovědně a tím Olomouc nepustily ani jednou do vedení. Hodně také skórovaly z křídelních prostor, nebo rychlých protiútoků (více než 50% branek z celkového skóre) z čehož mám největší radost, protože to je něco na čem pracujeme celou dobu, co jsem přišel do VM, a tak jsem rád, že konečně vidíme nějaké výsledky. Také nám pomohla práce zkušené hráčky Ivy Záviškové, která nám pomohla jak v obraně, tak v útoku. Samozřejmě nebylo všechno perfektní, ale máme před sebou volný víkend a prostor zapracovat na našich chybách. Máme před sebou posledních 5 kol s velmi silnými soupeři, takže bude hodně podstatné abychom se soustředily na naši hru. V dalších 2 kolech se představíme na domácí palubovce a to 5. 11. proti Otrokovicím a 12. 11. proti Kunovicím.

Hrály: Šiplová Petra, Šabacká Jarmila – Kuřátková Klára (5), Závišková Iva (8/1), Vodná Anna (4), Pacalová Lenka (1), Holíková Lenka (5), Borkovcová Tereza (3), Pospíšilová Markéta (5), Doležalová Romana (2), Závišková Kateřina, Cahová Kristýna. Trenér Quentin Lafon.

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.