Mladíci překvapili, muži prohráli

IMG 3234_copy_Mužům se přestalo dařit. Tak jak jsme výborně vstoupili do nové sezóny, tak se nyní trápíme. Prohry s Libercem a ČZU Praha jsou toho důkazem. Hodně kazíme. Nedá se upřít bojovnost, ale kdyby nás soupeř umlátil, dalo by se to skousnout. Ale my se porážíme sami. Máme setbol a uděláme 3 chyby, aniž by protivník musel nějak vážněji zasahovat a set je jeho. Nikdo nesehrál špatné utkání a nikdo také nebyl excelentní. Vždy se udělala chyba, když jsme to potřebovali nejméně. Ke klidu také nepřispěla strašná zima v tělocvičně (před utkáním bylo na teploměru 12 stupňů, po utkání ve „vydýchaném" prostoru 16 stupňů. Snad nesepnulo topení. Přitom se netrénuje špatně, přístup a účast všech je příkladná, na zápase nás byl plný počet 14! Krizí si musí projít během dlouhého soutěžního období snad každý. Doufejme, že je pouze chvilková a že ji máme již za sebou. Na hřiště se během dvou zápasů dostali téměř všichni: oba nahrávači Honza Barák a Víťa Šimek, blokaři Adam Benáček, Jirka Huryta, Matyáš Pospíšil a Honza Vanini, smečaři Roman Jaša, Martin Smetana, Štěpán Žaba a Jirka Jirásek, univerzálové Ríša Stanislav a Patrik Juda a libero Mára Slavík.

VELMEZ – Dukla Liberec B 0:3 (-20,-20,-20)
VELMEZ – ČZU Praha 1:3 (20,-27,-23,-23)

Dalším družstvem, které o uplynulém víkendu hrálo svou mistrovskou soutěž, byli mladí U18. A byla to bomba. Vyhráli jsme 3 ze čtyř zápasů a postoupili do vyšší, druhé, výkonnostní skupiny. V sobotu jsme porazili po velkém boji Brno 3:2 a hned v následujícím zápase jsme přehráli Ostravu 3:1. V neděli jsme vítězstvím nad Kojetínem 3:1 potvrdili náš postup mezi druhou pětku. Zápas neporažených s Hradcem byl potom vyrovnaný pouze v prvním setu. Potom jsme již odpadli. I tak to byl velice úspěšný víkend, protože jsme upřímně nečekali takový úspěch vzhledem ke kvalitě, a hlavně jménu soupeřů. Výborně zahrál nahrávač Šimon Veselý a smečař Matěj Janák, který byl náš klíčový hráč. Uhrával všechny důležité míče a byl hlavním strůjcem našich vítězství. Ani ostatní nezůstávali pozadu: libero Tonda Pátek, smečař Robin Veselý, univerzál Miki Zedníček a blokaři Michal Sobotka a Adam Jelínek. Na lavičce a do hry vstoupili ještě Ondra Kamarád, Adam Vidlák a Pavel Prudek.

Petr Juda

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.