O vítězství velkomeziříčských hokejistů rozhodl v prodloužení Jan Švejda

49SKLH Žďár nad Sázavou – HHK Velké Meziříčí 2:3PP (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Góly a asistence: 15:38 Lojek (Pleva, Adam), 59:00 Wasserbauer (Štěpánek, Bureš) – 19:15 Oščádal (Křenek, Juráň), 44:07 Dupljaku (Sedláček, Střecha F.), 60:21 Švejda (Juráň).

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
Sláma (Vít) – Macek, Pleva, Lojek, Grauer, Svoboda, Půža – Adam, Gregar, Štola, Wasserbauer, Kotlík, Jícha, Prokš, Štěpánek, Bureš, Pilný, \\
Hlavní trenér: Sobotka Martin

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Slavíček) – Švejda, Sedláček, Slabý, Trnka, Ambrož, Koželuh, Buchal – Křenek, Juráň, Oščádal – Strnad, Dupljaku, Střecha F. – Maštera, Burian V., Doležal – Škvrně, Vedral.
Hlavní trenér: Zavadil Jozef

Rozhodčí: Held – Roupec, Jurčík.

Vyloučení: 3:4, navíc: Jícha (ZR) trest ve hře za naražení ze zadu

Využití: 2:1, v oslabení: 0:0.

Střely na branku: 38:22 (16:5, 10:10, 12:6 – 1:0)

Statistiky brankářů:
Sláma (ZRD) – 86,36 % - 19 zásahů – 59 min.
Juda J. (HHK) – 94,74 % - 36 zásahů – 61 min.

Diváci: 486

Velkomeziříčští hokejisté pokračují v dobrých výkonech a vezou důležité body ze žďárských Bouchalek! O vítězství Velkého Meziříčí rozhodl parádně provedeným blafákem v prodloužení obránce Jan Švejda.

V první třetině měli více ze hry domácí hráči. Z herní převahy však vytěžili pouze jeden gól, když v 16. minutě tvrdou střelou od modré skóroval Lojek. K vyrovnání došlo ve 20. minutě, kdy se v přesilové hře trefil Vladimír Oščádal. V prostředním dějství se hra vyrovnala. Oba týmy měli několik slibných příležitostí, ale brankáři kotouč za svá záda nepustili. V třetí periodě šli naši hráči do vedení ve 45. minutě, kdy se premiérové trefy v II. lize dočkal Liridon Duplaku. V závěru třetí části hráli domácí přesilovou hru. Tlak, na naši branku, ještě více umocnili odvoláním brankáře Slámy. K vyrovnání došlo přesně jednu minutu před koncem třetiny. Autorem branky byl Jan Wasserbauer. O utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. V nastavení bleskově rozhodl o vítězství velkomeziříčských hokejistů Jan Švejda.

Velké poděkování patří početnému táboru velkomeziříčských fanoušků, kteří svými hlasivkami povzbuzovali a udělali našim hráčům na soupeřově stadionu domácí atmosféru.

V dalším kole se představí hokejisté HHK na domácím stadionu. V sobotu se střetnou s týmem Kopřivnice.

Program mistrovských zápasů mužů:

sobota 29. 10. 2022 HHK Velké Meziříčí – HC ISMM Kopřivnice, začátek utkání v 17:30 hodin (zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

PLAKÁT NA_ZÁPASY_KOPŘIVNICE_VYŠKOV_OPAVA

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.