Starší dorostenci jsou na vítězné vlně

Starší dorost_po_zápase_v_Ostravě_s_fanoušky2. liga starší dorost – Morava, 6 a 7. kolo
TJ Sokol Ostrava – TJ Sokol Velké Meziříčí 31:35 (10:14)

V sobotu 29. října cestovalo družstvo starších dorostenců na půdu dobře hrajícího Sokolu Ostrava. Naše sestava oslabena zraněnými a nemocemi ovšem si šla od začátku za vítězstvím, což se jim dařilo a došli si pro další dva body do tabulky.

Vstup do prvního poločasu byl z naší strany hodně povedený. Dobře fungující obrana nedovolila domácím prosadit se ze středu hřiště. Cestu tak hledali přes křídelní prostory, kde to ovšem výborně zavřel brankář Lukáš Deraha. V útočné činnosti jsme byli velice aktivní, ale brzdily nás neproměněné šance. I tak rozdíl ve skóre postupně narůstal (22. minuta 5:12). Ke konci poločasu naše obrana polevila a nechali jsme domácí přiblížit na poločasový rozdíl 10:14.

Začátek druhé části byl poznamenaný zbytečnými vyloučeními na naší straně. Soupeř ucítil příležitost a přiblížil se na rozdíl tří branek. To se však rozsvítila kontrolka v našich hráčích a ti velice povedenými akcemi navyšovali (12. minuta 17:22). Lze říci, že od této části bylo utkání rozhodnuté. Vysunutá obrana domácích umožnila našim hráčům dohrávání do prostor pivota a každý útok skórovat. Naše obrana nebyla už tak pevná a ostravští se prosazovali z prostoru brankoviště. To ovšem na výsledek zápasu nemělo žádný vliv a jedenáctka velkomeziříčských dovedla utkání k vítěznému konci 31:35.

7m hody 4/4 ; 2/2, vyloučení: 3:3

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Tomáš Rosa (8), Martin Chalupa (8/1), Jakub Uchytil (8), Benjamin Rosa (4/1), Ondřej Navrátil (3), Marek Sedlák (2), Denis Vik (1), Jaroslav Pavlíček (1), trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Hlučín 27:22 (12:11)

V tradičním sobotním podvečeru přivítal náš tým aktuálně poslední celek tabulky z Hlučína. Utkání bylo z naší strany poměrně utrápené, kdy jsme neproměnili spoustu dobrých střeleckých příležitostí.

Proti poslednímu celku tabulky naši hráči nastoupili v poměrně ležérním rozpoložení. I když se první dva útoky povedly parádně, v obraně nám to hodně skřípalo. Chybělo nasazení, které dovolilo soupeřům zakončovat z bezprostřední blízkosti brankoviště. I když jsme si vypracovali spoustu střeleckých příležitostí, tak ta buď končili u hlučínského brankáře nebo mimo bránu. Poločas tak skončil pouze o gól, když nám nebyl uznán krásný gól při závěrečném devítimetrovém hodu.

Začátek druhé půle byl jak ze špatného filmu. Poměrně rychle jsme ztratili vedení, a dokonce prohrávali o dvě branky (7. minuta 13:15). Vyloučení hostů náš však vrátilo do hry. Čtyři přesné zásahy v řadě ukázaly, že domácí se nechtějí vzdát. Naši hráči zrychlili přechod a postupně navyšovali na konečných 27:22. Škoda zbytečných technických chyb a neproměněných šancí, to by byl rozdíl ještě větší. Další dva body do tabulky se ovšem počítají.

V dalším domácím utkání v sobotu 12. listopadu od 19 hodin přivítáme celek Tatran Litovel. Pevně věříme opět v početnou diváckou kulisu.
7m hody 2/1 ; 2/2, vyloučení: 4:2

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Benjamin Rosa (5/1), Tomáš Rosa (5), Martin Chalupa (4), Jakub Mach (4), Jakub Uchytil (4), Jaroslav Pavlíček (2), Marek Sedlák (2), Aleš Novotný (1), Denis Vik, Štěpán Čermák, Ondřej Navrátil, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, Michael Bezděk.

Tabulka 2.liga starší dorostenci Morava ZDE

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.