Konečně jsme získali vítězství

IMG 3354S obavami jsme nastupovali do dalších zápasů 1. ligy volejbalu o uplynulém víkendu. Dvě porážky se soupeři z tabulky pod námi nám klidu rozhodně nepřidaly. V pátek 28. 10. nás čekal záložní tým budějovického Jihostroje, samozřejmě posíleného o několik hráčů z A týmu. Budějovice ještě neměli na svém kontě žádné vítězství a určitě nejeli k nám, že konečně svou nulovou bilanci neprotrhnou. My nastoupili se sestavou Šimek na nahrávce, Jaša se Smetanou na smeči, Stanislav jako diagonální, blokaři Huryta a Pospíšil a libero Slavík. Během zápasu střídal ještě Štěpán Žaba.

První set byl velký boj, Budějovice si udržovali stále dvou až tříbodový náskok. Nás to však nějak nerozhodilo, v koncovce jsme dotáhli a „mazácky" ji uhráli 25:23. Druhý set byla naše exhibice. Na co jsme sáhli, to nám vyšlo 25:15. Další set přišlo trápení, jak to bývá téměř vždy, když se jasně vyhraje ten předcházející, 19:25. Zpět do rytmu jsme se dostali ve čtvrtém, posledním setu a zopakovali exhibici ze setu druhého. 25:15 a po čtyřech porážkách v řadě opět výhra!

V sobotu k nám přijela rezerva pražských Lvů, kteří den předtím prorazil rezervu Brna. My jsme byli nabuzeni z pátečního vítězství, vrhli jsme se na soupeře a výsledkem bylo jasné vítězství 25:12. A jak už to bývá skoro tradice, v dalším setu trápení. Soupeři šlo výborně podání, zlepšil pole a hlavně přestal kazit na útoku. Celý set byl vyrovnaný, my stále jen dotahovali až na koncovku. Tam jsme to obrátili a vítězství bylo naše. Poslední set jsme si již vítězství nedali vzít a tři další body byly doma.

Dvěma vítězstvími jsme si vyrovnali celkovou bilanci 4 vítězství a 4 porážky, škoda ovšem dvou porážek v předcházejícím dvoukole s rezervou Liberce a ČZU Praha. Nyní nás čeká série zápasů venku, přerušovanou extraligovými koly mládeže U20 a U22. Doma se představíme až v pátek 25. 11., kdy přivítáme rezervu Brna.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.