Potkala nás tří branková prohra proti minulému vítězi první ligy

Kunovice 31. liga žen
TJ Sokol Velké Meziříčí – SHK Kunovice 20:23 (8:9)

V 7. kole jsme na naší palubovce přivítali družstvo z Kunovic (vítěze první ligy v sezóně 21/22).

Pouhých 8 minut stačilo Kunovicím, aby vedly o 5 branek (2-7). I když jsme si hledaly dobré střelecké pozice, nebyly jsme schopny je proměnit a tím vznikl velký brankový rozdíl. Ale od 8. minuty se zlepšila naše obrana a za ní chytala skvěle Petra Šiplová a tak Kunovice dostaly příležitost v posledních 22. minutách skórovat pouze dvakrát. To nám dalo šanci vrátit se zpět do hry, což se nám podařilo a do šaten se šlo za stavu 8:9.

Začátkem druhého poločasu jsme skóre hned srovnaly, ale soupeřky ihned odpovídaly, a tak se o skóre bojovalo. Avšak od 35. minuty jsme se nebyly schopny přiblížit na menší rozdíl jak 2 branky, a naopak nám soupeřky odskočily až o 6 branek (23. minuta, 15-21). My se ale nikdy nevzdáváme a díky skvělé obraně jsme to nechtěly nechat takhle dopadnout a bojovaly jsme až do konce. V posledních 3 minutách jsme se soupeřky pokusily zaskočit vytaženou obranou, ale v útoku jsme poté nebyly schopny proměnit šance, které jsme si vytvořily, a tak je tedy výsledné skóre 20-23.

Slova trenéra:
Myslím, že na dnešním zápase můžu najít spoustu pozitiv. Sice naše procento úspěšnosti střelby bylo tak strašně nízké, že nás to dnes stálo vítězství, ale na druhou stranu jsme zase viděli, že naše obrana funguje velmi dobře a že jsme schopni si najít skvělé střelecké pozice po celou dobu hry. Střelba bude rozhodně něco na čem tento týden na trénincích budeme pracovat. Ale jestliže si udržíme intenzitu obrany a snahu se více prosazovat, jsem si jist, že do vánoční přestávky ještě nějaké body uděláme. Příští týden jedeme k velmi houževnatému soupeři, který nedá nikdy nic zadarmo – Bohunic. Po tom, co jsem dnes viděl jsem celkem v klidu, ale musíme se plně soustředit a hrát si naši hru, abychom nebyli poté nemile překvapeni.

Hrály: Petra Šiplová – Pacalová Lenka (5), Vodná Anna (4), Pospíšilová Markéta (3/1), Kuřátková Klára (2), Cahová Kristýna (2), Holíková Lenka (2), Doležalová Romana (1), Koudelová Natálie (1), Bibrová Tina, Borkovcová Tereza, Puffer Natalie, Rosická Bára. Trenéři: Lafon Quentin, Závišková Kateřina

Kateřina Závišková

Kunovice 2

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.