Tento víkend naše družstvo žen odehrálo 8. kolo 1. ligy v Bohunicích

Bohunice11. liga žen
Tatran Bohunice – TJ Sokol Velké Meziříčí 21:18 (15:10)

O utkání jsme věděli že rozhodně nebude jednoduché, protože soupeřky z Bohunic v domácím prostředí nedají nikdy nic zadarmo. V začátku zápasu jsme byly schopny držet krok se soupeřkami (9. minuta, 5:5), ale pak začala taková naše noční můra. Obrana nějakým způsobem fungovala, ale za to v útoku jsme nebyly schopny skórovat vícekrát než jednou za celých 10 minut! Proto si soupeřky již ve 20. minutě mohly vytvořit pohodlný náskok 11:6. Závěr prvního dějství nebyl vůbec podle našich představ, a tak jsme byly rády za poločasový výsledek 15:10 pro domácí.

Začátek druhého poločasu začal značně lépe, po změně obranného systému měly Bohunické problémy s hledáním gólových příležitostí, za našimi zády měla důležité zákroky Petra Šiplová a tak jsme měly šanci snížit brankové manko. Bohužel problém se zakončením stále přetrvával... Ačkoliv jsme si dokázaly najít dobré střelecké pozice domácí brankařku se nám překonat nepodařilo. V posledních 14. minutách se soupeřky prosadily pouze jedenkrát, ale my jsme se v zápase probudily až moc pozdě, a tak už bylo velmi malé procento na úspěch. A tak jsme si odvezly porážku 18:21.

BohuniceSlova trenéra:
Dnes se mi to hodnotí špatně, protože jsme prohráli zápas proti týmu, který na tom rozhodně není házenkářsky lépe než my. Dnešní rozdíl byl v tom, že Bohunice skórovaly v důležitých momentech a udělaly si tak pohodlný náskok. My jsme však zase ztroskotali na střelbě (méně jak 50 % úspěšné střelby) – máme dobré příležitosti, ale neskórujeme. S tím se bohužel těžko vyhrává. Jediné pozitivum dnes vidím zase v obraně, kdy jsme byli schopni se přizpůsobit hře soupeře. Příští víkend hrajeme proti Hodonínu – nejlepšímu týmu v lize. Budeme se muset soustředit na dobrou obranu a otevřít naši mysl a fantazii v útoku.

Hrály: Šiplová Petra – Borkovcová Tereza (3), Holíková Lenka (3), Pacalová Lenka (3/2), Cahová Kristýna (4), Vodná Anna (2), Pospíšilová Markéta (3), Doležalová Romana, Puffer Natalie, Kuřátková Klára, Bibrová Tina, Koudelová Natálie, Rosická Bára.

Trenéři: Quentin Lafon, Kateřina Závišková

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.