Dobrá první půlka nestačila na vítězství

Hodonín11. liga žen
TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Hodonín (12:13) 19:31
V 9. kole 1. ligy jsme přivítali tým z Hodonín, který dominuje celé soutěži.

V prvním poločase fungovalo skvěle to, co jsme celý týden trénovali... agresivní a dobře fungující obrana 3-2-1, která mařila většinu střel vysokých Hodonínských spojek a v útoku dobře vytvořené akce jednoduchými kombinacemi, které nás dostaly až do nejbližších prostor soupeřovi branky, které se nám podařilo proměnit. Hodonínským ženám trvalo více jak 20 minut, než si byly schopny vytvořit větší náskok (21. minuta 6-9). Posledních 10 minut prvního poločasu bylo pro nás trochu komplikovanější, ale nakonec jsme to nevzdaly a poločas dotáhly do 1 brankové ztráty 12-13.

Druhý poločas zápasu, ačkoliv začal srovnáním skóre na 13-13, tak pak přišla propastná 20 minutovka, kterou soupeřky využily o odskočily na rozdíl 14-26. Jejich změny hlavně v obraně nám udělaly takový problém, že jsme dělaly mnoho technických chyb, které byly okamžitě potrestány rychlým protiútokem. V útoku jsme byly bez nápadu a bez tahu na branku, avšak to bylo zapříčiněno malým počtem hráček na postu spojek, které nám do té doby tvořily hru. Posledních 10 minut měl Hodonín vítězství jasné, a tak jsme dohrály zápas ještě s pár pěknými akcemi a konečné skóre tak bylo 19-31.

Hodonín2Slova trenéra:
Věděli jsme, že tenhle zápas bude hodně náročný, protože Hodonín je hodně ambiciózní a dominantní v celé soutěži. Holkám jsem před zápasem řekl, že v tomhle zápase bude potřeba se soustředit hlavně na obranu a že se budeme snažit dostat maximálně 35 gólů, což se povedlo, a proto jsem spokojen. Doufám, že tenhle zápas holkám ukázal, že máme spoustu kvalit a dokážeme, byť jen 30 minut, hrát s nejlepším týmem v soutěži. Samozřejmě úzký kádr na postu spojek nás hodně limitoval v tom, že jsme nemohli držet krok déle, ale o to víc jsem na holky pyšný. Právě s prvním poločasem jsem byl opravdu hodně spokojený, ale zranění Báry Rosické (která do té doby odehrála svoje první utkání v základní sestavě a zvládla to velmi dobře), změnilo všechny plány, a tak jsme museli rychle hledat jiná řešení, kterých moc nezbylo.

Příští víkend jedeme do Hostivic, vím že to bude zase náročné, ale před vánoční přestávkou se chceme poprat o co největší bodový zisk. Tím bychom se udrželi v horní části tabulky, které si myslím, že si za tuto podzimní část sezóny zasloužíme.

Hrály: Šiplová Petra – Pacalová Lenka (5/3), Doležalová Romana (4), Holíková Lenka (2), Pospíšilová Markéta (2), Koudelová Natálie (2), Cahová Kristýna (1), Borkovcová Tereza (1), Rosická Bára (1), Kuřátková Klára (1/1), Puffer Natalie, Bibrová Tina.

Trenéři: Quentin Lafon, Kateřina Závišková

Kateřina Závišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.