Dorostenci přezimují na předních příčkách

Starší dorostenci_se_radují_z_vítězství_foto_zdroj_Házená_Velké_Meziříčí2. liga starší dorost – Morava, 10. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 33:31 (16:15)

Poslední listopadová sobota se nesla ve znamení regionálního derby. Starší dorostenci v tradičním večerním čase přivítali soupeře z Ledče nad Sázavou. Utkání bylo po celý zápas vyrovnané, ale naši hráči byli o něco lepší a po zásluze zvítězili.

Utkání bylo hned od prvních minut vyrovnané. Oba týmy se postupně střídaly v mírném vedením. Drobný obrat nastal v půlce poločasu, kdy se domácím hráčům podařilo odskočit na dvě branky a soupeře blíže než na branku k sobě nepustit. První část se z naší strany nesla v tradičním neproměňování šancí a také špatné obraně pivota hostí, který nasázel celkem devět branek. Do šaten se tak šlo za těsného vedení 16:15.

Vstup do druhé půle byl z naší strany hodně povedený, když jsme během třech minut třikrát skórovali. Stále se však nedařilo držet ledečské střelce daleko od branky. Místy jednoduše procházeli na hranici brankoviště a s přehledem zakončovali. Naštěstí se vedlo našim spojkám, které brankaře hostů neustále zaměstnávaly. Tři minuty před koncem naši borci vedli o čtyři branky a zdálo se, že v klidu dohrají. Ale chyby na naší straně způsobily, že soupeř se ještě dostal k zakončení a zápas tak skončil „jen" dvoubrankovým rozdílem.

Důležité je, že dorostenci udrželi domácí neporazitelnost. Po podzimu mají na kontě devět zápasů, v nichž sedmkrát zvítězili, jednou se rozešli se soupeřem smírně a jednou těsně prohráli. Soutěž ještě není dohrána, a tak naši hráči nejhůře přezimují na třetím místě druholigové tabulky. Během pauzy bude dorostence čekat několik přípravných turnajů, ve kterých se jistě zaměří na kvalitnější zakončování, a také práci v obraně.

Také je třeba poděkovat fanouškům, kteří během celé podzimní části plnili házenkářské hlediště a hráče neustále povzbuzovali!

7m hody 2/4 : 1/3, vyloučení: 2:8

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Benjamin Rosa (7/2), Jakub Mach (7), Tomáš Rosa (6), Martin Chalupa (6), Adam Jaša (4), Aleš Novotný (1), Štěpán Čermák (1), Ondřej Navrátil (1), Marek Sedlák, Jaroslav Pavlíček, Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

Tabulka 2.liga starší dorostenci Morava ZDE

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.