Bojovnost nebrala konců

IMG 3312S Brnem je to vždy jako s loterií. Někdy se cítíme na výhru, jindy ne. Nejinak tomu bylo v závěrečných zápasech první poloviny soutěže, kdy proti sobě hrála družstva z „dvojiček". V pátek u nás hrálo Brno a my zase u nich v sobotu. Páteční zápas byl jeden z těch, který si určitě za rámeček nedáme. Nešlo nám nic. Vše špatně a Brno lehce vyhrávalo souboje, sety, a nakonec bez problémů i zápas. Podobně jako před měsícem, proti Liberci B, jsme nenašli žádnou zbraň proti nadšeně bojujícímu soupeři. Důkazem může být, že Brno kromě jednoho střídání kvůli zranění, nemuselo nic měnit. Výsledek 0:3 po hodině byl ránou z milosti. Kdo by čekal stejně bázlivý výkon v odvetě na půdě soupeře, byl by mile překvapen.

IMG 3314Nastoupilo úplně jiné družstvo. Bojovnost nebrala konců, zdánlivě ztracené míče se vybíraly a protiútok byl vždy účinný. Důkazem může být to, že i za stavu 22:24 jsme nesložili zbraně a set 27:25 vyhráli. Celkově i přes prohraný druhý set, jsme hráli tak, jak bychom si představovali. Tvrdý útok, lídr univezál Ríša Stanislav, který uhrál všechny rozhodující míče. Smečaři Martin Smetana a Roma Jaša, kteří „tvrdili muziku". Blokaři Jirka Huryta, Matyáš Pospíšil a Adam Benáček, libero Mára Slavík a nahrávač Honza Barák a střídající Patrik Juda a Víťa Šimek vytvořili tým, který si rozuměl a výborně spolupracoval. Výsledkem bylo možná překvapivé vítězství 3:1 a opětovný odskok od posledních celků v tabulce.

Nyní nás čeká v druhé polovině soutěže v pátek 2. 12. Hradec Králové a v sobotu MFF Praha. Celky, které jsme doma porazili. Venku ovšem to může být složitější, zvláště v Hradci, kde se čeká velká divácká kulisa.

Snímek obrazovky_330VELMEZ – Volejbal Brno 0:3 (-16,-22,-18)
Brno – VELMEZ 1:3 (-25,18,-21,-23)

Petr Juda

 

IMG 3310

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.