Minižáci házené získali na turnaji v Kuřimi zlaté medaile

0C40DDAA-0C74-45ED-B128-81B3E587E843V neděli 4. prosince odcestovali naši nejmenší házenkáři na tradiční a oblíbený turnaj Mikulášský Ferin Cup do Kuřimi. Pořadatelům se jako vždy turnaj velmi podařil. Krásné ceny dětem předával velký plyšový maskot domácího klubu, kohout Ferin. Přišel i Mikuláš, čert a anděl.

Náš oddíl reprezentovalo v kategorii přípravky jedno družstvo, v kategorii minižactva jsme měli dva týmy. V přípravce startovalo 6 týmů a hrálo se systémem každý s každým. V minižactvu hrálo 12 týmů rozdělených do dvou základních skupin po šesti. Poté se hrálo play-off proti stejně umístěnému celku z druhé skupiny. Hrací doba byla 1x10 minut a v play-off 1x12 minut. Zvláštností tohoto turnaje je pozápasový rozstřel (samostatný nájezd) o bonusový bod do tabulky základní skupiny, kdy si každý hráč vyzkouší střelbu po nahrávce od svého brankáře.

K samotnému turnaji:
Přípravka odehrála, až na první utkání kdy se kluci trochu rozkoukávali, super turnaj. Kluci hráli týmově, bojovali o každý míč a na konci turnaje brali krásné bronzové medaile za třetí místo. Turnaj ovládlo družstvo Hostěrádky – Rešov.
Individuální ocenění za nejlepšího hráče turnaje pak převzal náš Ondra Šikula, kterému se podařilo vsítit úctyhodných 53 branek.
Minižáci měli na turnaji dva týmy. Šedý tým spíše získával zkušenosti a i když u většiny hráčů byl vidět velký posun ve hře, na lepší než osmé místo to tentokrát nestačilo. Nejvíce se dařilo našemu modrému týmu. Celý turnaj kluci ovládli když se jim podařilo zvítězit ve všech utkáních, ale i samostatných nájezdech. Po celou dobu předváděli rychlou a důraznou týmovou hru a od začátku si šli za svým cílem, což bylo celkové vítězství. Jen tak dál.

Utkání:

Přípravka:

VM – Hostěrádky Rešov 5:14
VM – SC Rudar (SK) 14:5
VM – Kuřim 17:8
VM – Sokolnice 12:12
VM – Telnice 11:10

O třetí místo:
VM – Sokolnice 12:10
Hráli: Ondřej Šikula, Ronnie Navrátil, Maxmilián Coufal, Štěpán Šidlo, Ondřej Rosa, Tomáš Ondřišík, Sebastian Sedláček, Daniel Balabán, Vít Kozel.
Trenér: Miloš Rosa

Minižáci:

VM šedá – HK Ivančice 6:11
VM šedá – SC Rudar (SK) 11:6
VM šedá – Telnice 6:14
VM šedá – Stupava B (SK) 8:6
VM šedá – Kuřim A 2:12

Utkání o 7 místo:
VM šedá – Stupava A (SK) 14:21
VM modrá – Sokolnice 12:10
VM modrá – Kuřim C 12:2
VM modrá – Hostěrádky - Rešov 11:8
VM modrá – Kuřim B 8:1
VM modrá – Stupava A (SK) 18:8

Finále:
VM modrá - Telnice 20:12
Hráli: Pavol Živčic, Filip Ambrož, Tobiáš Winterling, Tomáš Kalina, David Stoklasa, Erik Vejmělek, Jan Janoušek, Jiří Michlíček, Vojtěch Kostečka, Jakub Vítek, Matyáš Řezáč, Aleš Zmrhal, Samuel Šimek, Adam Kučera.

Trenéři: David Stoklasa, Daniel Kostečka

David Stoklasa
TJ Sokol Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.