Závěr sezóny nedopadl podle našich představ

hostivice1. liga žen
LIONS Hostivice – TJ Sokol Velké Meziříčí (15:9) 33:22

Na poslední 10. kolo jsme zajížděli na palubovku LIONS Hostivic. Za týmem, který byl před zápasem jen jednu příčku v tabulce nad námi.

Nebyl to náš nejlepší start do zápasu, ale na druhou stranu domácí taky nebyly ve své kůži a taky se jim moc nedařilo. Ale v 9. minutě se probudily a začaly nás přehrávat jednoduchými individuálními akcemi. Obrana, která je většinou naší předností nám vůbec nevyšla a otevírala prostory pro soupeřky a ty to okamžitě využily. Takže do šaten se šlo za skóre 9-15 pro Hostivice.

Druhý poločas nezačal o moc lépe a my jsme hlavně bojovaly sami ze sebou a prosadit jsme se zvládly jen po individuálních akcích. Naděje na vítězství jsme definitivně ztratily, když na tabuli svítilo v 18. minutě skóre 28-15. Konec zápasu byl pro nás dlouhý – trápení v útoku i v obraně, okleštěná sestava a únava. Jediná naděje byla Iva Závišková, která nastřílela 12 gólů z našich 22. Konečné skóre 33-22.

Slova trenéra:
Myslím, že vánoční přestávka přišla právě včas. Poslední 2 měsíce trochu sami se sebou bojujeme, což je způsobeno mnoho dlouhodobými zraněními. To se podepsalo na nemožnosti střídání a neschopnost tedy hrát celý zápas ve stejném tempu. Zatím jsme v půlce sezóny, a tak bych to rád shrnul.

Kolektivně:
To je pravděpodobně něco, kde jsme udělali největší progres, samozřejmě je vždy prostor pro zlepšení. Na čem bychom měli hlavně zapracovat je rozhodně komunikace na hřišti a komunikace při nepříznivých situacích. I když jsme ale měli v posledních zápasech potíže, házenkářsky jsme se zlepšili, a tak bych byl rád, kdybychom pokračovali v tom, na čem jsme začali pracovat na začátku sezóny.

Individuálně: Taky jsme udělali nějaký pokrok, ale stále děláme až moc technických chyb jak v útoku, tak v obraně. To bude rozhodně můj/náš úkol na rok 2023 – zlepšení individuálních činností. S množstvím dlouhodobých zraněních a omezenými možnostmi budeme muset zapracovat i na fyzické kondici. Bude to hodně práce, ale já se těším. Když budeme pokračovat v práci a nastavením mysli i příští rok, tak věřím, že se na nás štěstí usměje.

Do jarní části vstoupíme v sobotu 12. února 2023, kdy je na pořadu regionální derby.

Hrály: Šiplová Petra – Závišková Iva (12), Pacalová Lenka (3/1), Doležalová Romana (2), Kuřátková Klára (2/1), Bibrová Tina (1), Cahová Kristýna (1), Koudelová Natálie (1), Puffer Natalie, Borkovcová Tereza.

Trenéři: Quentin Lafon, Kateřina Závišková.

Kateřina Závišková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.