Naše chyby nám brání být výše

muži v_HK_IVolejbal 1. liga 

Těch bodů mohlo být i víc. Stále je to v nás. Když neděláme chyby, tak hrajeme dobře a soupeře přehráváme. Potom přijde zkrat a po sérii chyb se zase patláme v tom našem marasmu. Nejinak tomu bylo i v Hradci a Praze. V Hradci Králové byla zároveň mikulášská nadílka a ta přilákala do hlediska slušnou návštěvu.

Začali jsme dobře. Se soupeřem jsme se střídali ve vedení, souboj střídal souboj, pěkný volejbal. V konci nám Hradec utekl na 23:19. My se nevzdali a dotáhli jsme. Potom jsme set s chybou prohráli. Druhý set. Místo, abychom byli povzbuzeni dobrým výkonem z prvního setu, opak byl pravdou. Od začátku jsme prohrávali a nedotáhli jsme se ani v koncovce. Třetí set byl konečně podle našich představ. Brzy jsme vedli o 5 bodů a náskok jsme drželi celý set. Ve čtvrtém setu jsme se zase začali topit v chybách. Když už to vypadalo, že bychom mohli odskočit a zápas dovést do tiebreaku, tak chyba a zase chyba a bylo hotovo. Škoda. Už pokolikáté.

Sobota a MFF Praha
Celek, který nás v úvodním zápase letošního ročníku u nás doma hodně potrápil, potom již skoro nikoho a obsadil jedno z posledních míst. Nevím, jestli jsme se cítili jako favorité, ale začátek zápasu tomu vůbec neodpovídal. V mrazivé tělocvičně jsme si zvykali na prostředí až zbytečně déle, než soupeř a první set byl doslova odjezd. Další dva sety nastal obrat a my je ukořistili pro sebe. Čtvrtý set měl být poslední. Soupeře jsme od začátku drtili a po sérii výborných zákroků v poli a následném protiútoku jsme si vytvořili spolehlivý náskok 18:12. Nebyli bychom to my, abychom si to nezkomplikovali. Našimi chybami soupeř dotáhl, a nakonec se radoval z vítězství v tomto setu. Pátý set jsme začali katastrofálně. Matici vedli 6:1 a my tápali a na hřišti se hledali. A najednou obrat. Točili jsme strany již za stavu pro nás 8:7 a nakonec jsme set dotáhli do vítězného konce 15:11. Dva body byly naše, ale mohly být tři! Bod soupeři stačil k odpoutání se z posledního místa před rezervu Českých Budějovic. V tomto roce bude odehráno ještě jedno kolo. V pátek 16. a v sobotu 17. prosince přivítáme momentálně první a druhý celek tabulky. Bučovice a Blue Volley Ostravu. Začátky v pátek v 19:30 a v sobotu v 11 hodin.

Hradec Králové – VELMEZ 3:1
MFF Praha – VELMEZ 2:3

Sestava: Šimek, Barák, Huryta, Benáček, Pospíšil, Vanini, Smetana, Jaša, Jirásek, Stanislav, Juda, libera Slavík a Bantianidis.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.