Předvedli jsme skvělý výkon na konec roku

U22 XVIVolejbal: Extraliga U20
Jestli si někdo myslel včetně nás, že skupina o čulibrka, tedy o 16.-20. místo, bude procházka růžovým sadem, tak se šeredně mýlil. Pořadatel VK Ostrava. Tři družstva usilovala o postup výše (my, Prosek i Ostrava), další dvě (Kolín a Svitavy) nám to chtěla znepříjemnit.

Sobota 3. prosince a první zápas s Kolínem. Boj, který pro nás dopadl dobře a tím, že jsme neztratili ani set, jsme pro celkové konečné pořadí hodně vydělali. Další soupeř Prosek Praha. V předcházejícím turnaji jsme vedli 2:0 a nakonec prohráli 2:3. Nyní jsme urvali pouze jeden set a prohráli 1:3. Druhý den jsme měli 2 zápasy volno a dobře jsme se vyspali i nasnídali. Čekali nás hráči ze Svitav a Ostravy. Nejprve ve výborném zápase se soupeřem z Pardubického kraje jsme vyhráli tři ze čtyř koncovek. Poslední zápas s Ostravou, která ještě neprohrála. Nakonec se vše zamotalo a pokud bychom vyhráli 3:0, postoupili bychom s Prosekem výše. Jakýkoliv jiný výsledek by byl pro nás stopkou a zůstali bychom v této skupině. Od začátku se hrál výborný volejbal, my však více dřeli a úspěch se pomalu, ale jistě dostavoval. Překvapovali jsme sami sebe, co jsme vše vybrali, co jsme odútočili i zablokovali. Najednou nás bylo všude plno a ostravští začali ztrácet svůj klid a v nervozitě začali hru kazit. My chladnokrevně jsme do toho mlátili až se dostavil poslední balón zápasu a my ho uhráli. Radost byla obrovská. Jednak z postupu výše, dokonce z prvního místa (měli jsme nejlepší skóre ze všech třech týmů s jednou porážkou), a hlavně z předvedeného výkonu. Sami si dokázali, že s touto hrou mohou konkurovat i značně zkušenějším družstvům. Pochválit se dá celý tým. Smečaři Ondra Opršal a Matěj Janák, univerzál Martin Čumpl, nahrávač Šimon Veselý, blokaři Michal Sobotka a Adam Dobrovolný, libero Matěj Vlk. Z lavičky pomáhali Robin Veselý, Dimo Mirošnik a Lukáš Tesař. Ještě se musím zmínit o jednom důležitém hráči. Stál vedle hřiště u čáry. Ondra Žaba. Jako trenér všechny čtyři zápasy povzbuzoval, hecoval, nadával, burcoval, radil, organizoval a jásal. Všechno, co má dobrý trenér dělat, dělal vrchovatě. Takže i on má velkou zásluhu na tomto výkonu i výsledku. Nyní je přestávka a znovu se bude bojovat o mistrovské body 11.-12. února 2023 a postupně nás čeká v Liberci Hradec Králové, Prosek, domácí tým a nakonec Příbram. Společnost víc než dobrá.

VELMEZ – Kolín 3:0 (17,23,21)
VELMEZ – Prosek 1:3 (18,29,-23,21)
VELMEZ – Svitavy 3:1 (-19,23,22,17)
VELMEZ –Ostrava 3:0 (22,19,21)

Velmez   4 3 1 10:4 9
Prosek   4 3 1 10:5 9
Ostrava 4 3 1 9:5 9  
Svitavy 4 1 3 4:10 3  
Kolín   4 0 4 3:12 0

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.