Úspěch velkomeziříčských v integrované boccie v Havířově

Boccie 02Sportovní klub HSC Havířov uspořádal v Městské sportovní hale již 26. ročník turnaje. Do turnaje se přihlásilo celkem sedmnáct tří a vícečlenných družstev. V každém družstvu musel hrát alespoň jeden hráč se zdravotním handicapem.

Z velkomeziříčského klubu se tohoto turnaje zúčastnila tři družstva: družstvo Bouráci kapitána Petra Malce, družstvo Lachtánci kapitána Radka Coufala a družstvo Paroháči kapitána Ivoše Smolíka. Všechna tři velkomeziříčská družstva postoupila ze skupiny.

Boccie 01Především výkon sportovců Malcových z Laviček byl famózní a jednoznačně svoji skupinu vyhráli. Družstvo Radka Coufala ve čtvrtfinále podlehlo pozdějšímu finalistovi, družstvu domácího Havířova, a do bojů o medaile nepostoupilo. O postup mezi čtveřici nejlepších bojovala mezi sebou velkomeziříčská družstva Petra Malce a Ivoše Smolíka. Po vyrovnaném boji si postup zajistili sportovci z Laviček. Bouráci kapitána Petra Malce ovládli i čtvrtfinále a ve finále skvělou hrou přehráli i skvěle hrající domácí družstvo a celý turnaj bez ztráty bodů vyhráli.

Sportovní klub děkuje všem, kteří naše sportovce finančně podpořili: Národní sportovní agentura, město Velké Meziříčí, Kraj Vysočina, Jiří Táborský – Praha, Wiegel CZ žárové zinkování Velké Meziříčí, obce Vídeň, Lavičky a Bory.

Členové klubu přejí všem příjemné prožití svátků vánočních a do Nového roku 2023 hodně zdraví.

Mediálním partnerem sportovního klubu jsou internetové NovinyVM.cz, a Velkomeziříčsko.

Jiří Charvát, předseda
Handicap Sport Club Velké Meziříčí, z. s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.