Curling vozíčkářů HSCVM může slavit

CurlingPostup na MS vozíčkářů skupiny A
Na právě uplynulém listopadovém Mistrovství světa B v curlingu vozíčkářů dosáhl český národní tým historického úspěchu. Celý šampionát opanoval a právem si zasloužil letenky do elitní skupiny Mistrovství světa, které v březnu 2023 hostí kanadský Vancouver. Podstatnou část národního týmu tvořili hráči z velkomeziříčského klubu: Milan Bartůněk, Jana Břinčilová a Martin Tluk a dvojice hráčů z SC JÚ Praha Radek Musílek a kapitánka Dana Selnekovičová.

Tým prohrál v celém turnaji jediný zápas ve skupině proti výběru Dánska. S tímto týmem se česká reprezentace setkala opět ve finále, ale v tomto zápase se už výběru Dánska nepodařilo rozjetý český tým zastavit. Skvělým výkonům výběru z České republiky tak podlehlo.

Mezinárodní liga v curlingu vozíčkářů
Listopadový prodloužený víkend 18. – 20. 11. 2022 se na pražských Roztylech konala první tři kola Mezinárodní ligy curlingu vozíčkářů. Hlavním pořadatelem byl, jako každoročně, SC Jedličkova ústavu Praha, který do soutěže zaregistroval osm družstev. Tým Maďarska, Itálie, Polska, Slovenska, SC JÚ Praha A, SC JÚ Praha B, Nové Město nad Metují a sportovci z Velkého Meziříčí. Velkomeziříčští hráči odehráli celkem 9 zápasů. Šest výher a tři prohry znamenají v průběžném pořadí 3. – 4. místo a dobrou výchozí pozici na lednová dvě kola, která se uskuteční 7. a 8. ledna 2023, opět v curlingové hale Praha Roztyly.

Jiří Charvát, předseda
Handicap Sport Club Velké Meziříčí, z. s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.